Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ;

Γράφει ο Αντίοχος

Με ξαφνικές εκλογές «απειλούν» οι υπουργάρες της «πρώτης φοράς αριστερά» (με ολίγη από ελαφροδεξιά…). Μάλιστα, ο χοντρούλης Βούτσης, ο οποίος τυγχάνει και υπουργός Εσωτερικών (άρα και καθ’ ύλην αρμόδιος για την διεξαγωγή εκλογών), δήλωσε ότι αν διεξαχθούν πρόωρες εκλογές, θα διεξαχθούν από την τωρινή κυβέρνηση και όχι από υπηρεσιακή και χωρίς να απαιτηθούν διερευνητικές εντολές από τον πρόεδρο της «δημοκρατίας» τους.
 
Οι παραπάνω δηλώσεις του χοντρούλη υπουργού, δείχνουν ότι ούτε καν έχει περάσει από το μυαλό των Τσιπροκαμμένων, το ενδεχόμενο εκλογών. Γιατί αν είχε περάσει από το μυαλό τους, θα είχε φροντίσει να....
μάθει ο χοντρούλης, ότι ο μόνος τρόπος να προκληθούν εκλογές, είναι η παραίτηση της συγκυβέρνησης. Καθότι, αυτό το… ρημάδι το Σύνταγμα, που κάθε λίγο και λιγάκι επικαλούνται οι του… συνταγματικού τόξου, χωρίς να ξέρουν το περιεχόμενό του, προβλέπει τα εξής, στο άρθρο 41:  

«Η βουλή που εξελέγη μετά τη διάλυση της προηγούμενης δεν μπορεί να διαλυθεί πριν περάσει ένα έτος, εκτός από τις περιπτώσεις του άρθρου 37».
 
Πέραν αυτού, ουδέποτε στην μεταπολεμική ιστορία της χώρας, έχουν γίνει εκλογές Ιούλιο ή Αύγουστο…
 
Άρα, οι πρόωρες εκλογές είναι ένα ακόμα πυροτέχνημα της συγκυβέρνησης των γελοίων!
 
(ΥΓ): Και βέβαια, ακόμα και στην ακραία περίπτωση παραίτησης της συγκυβέρνησης (που σιγά να μην αφήσουν οικειοθελώς τις καρέκλες τους, αλλά λέμε…), ο πρόεδρος της «δημοκρατίας» τους είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ από το Σύνταγμα να δώσει διερευνητικές εντολές στους αρχηγούς των τριών πρώτων κομμάτων. Άρα, και στον Νικόλαο Μιχαλολιάκο… Καπίτο χοντρούλη;