Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

Από την ΝΕΡΙΤ των μαϊντανών του Σαμαρά στην ΕΡΤ των «συντρόφων» του Σύριζα

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που οι δημοσιογράφοι της ΝΕΡΙΤ έκαναν κουρέλι την οποιαδήποτε αίσθηση δεοντολογίας, όντας σαν μαριονέτες εμπρός στον Σαμαρά.
Είχε προηγηθεί το κλείσιμο της ΕΡΤ και η μετονομασία της σε ΝΕΡΙΤ, με την προσθήκη δύο γραμμάτων στο επίμαχο λογότυπο – πινακίδα του κτηρίου επί της Λ. Μεσογείων.

Σήμερα ξεκίνησε η μετάδοση, εκ νέου, του σήματος της ΕΡΤ και μία μεγάλη τομή πραγματοποιήθηκε στην ελληνική κοινωνία, αφού αφαιρέθηκαν από την πινακίδα τα δύο περισσευούμενα γράμματα. Παράλληλα, βεβαίως, οι «σύντροφοι», αυτοί «που αγωνίστηκαν για να γίνει ο Σύριζα κυβέρνηση», ανταμείφτηκαν παίρνοντας θέσεις και εκπομπές.

Τέλεια είναι και η περίπτωση της γνωστής αριστερής, συζύγου κυβερνητικού στελέχους και υβρίστριας της Χρυσής Αυγής, Μαριλένας Κατσίμη, η οποία επέστρεψε στα κρατικά πάνελ, έτσι για να ολοκληρωθεί ο κύκλος του κομματικού κράτους, από την ΝΕΡΙΤ των μαϊντανών του Σαμαρά στην ΕΡΤ των «συντρόφων» του Σύριζα.

Οι Έλληνες πολίτες δεν ενδιαφέρονται, ούτε βλέπουν καμία μάχη για την «ελευθερία» και την «δημοκρατία», στην διελκυστίνδα μεταξύ Σαμαρά και Τσίπρα στην τοποθέτηση και τον διορισμό σφουγγοκωλάριων. Η κρατική τηλεόραση αποτελεί ένα κακέκτυπο της πολιτικής ζωής του τόπου, γεγονός που αποδεικνύεται από το γεγονός ότι η τρίτη πολιτική δύναμη του τόπου, ουδέποτε λαμβάνει το βήμα, για να παρουσιάσει τις απόψεις της, παρά μόνο όποτε αυτό απαιτείται από το νόμο.