Κυριακή 7 Ιουνίου 2015

ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΥ: ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΥΣΤΗΜΙΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ, ΓΙΑΤΙ Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥΣ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ


Συνέντευξη στον δημοσιογράφο Πολ Μέισον και το Channel 4 έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών και επικεφαλής της «διαπραγματευτικής» ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ (για όσους νομίζουν πως γίνεται διαπραγμάτευση και δεν είναι όλα προαποφασισμένα…) Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Στη συνέντευξή του, ο Τσακαλώτος μίλησε ειλικρινά, ομολογώντας ότι η συγκυβέρνηση του Τσίπρα και των ελαφροδεξιών συνοδοιπόρων του, είναι υπέρ της Ευρώπης (εννοώντας τη λυκοσυμμορία της Ε.Ε.), γιατί πιστεύει ότι η διάσπασή της και η διάλυση της ευρωζώνης θα είχε «επικίνδυνες πολιτικές συνέπειες». Ήτοι, την άνοδο του «καταραμένου» εθνικισμού των ευρωπαϊκών λαών, που φοβούνται όπως ο διάβολος το λιβάνι, οι διεθνείς τοκογλύφοι και τα αμερικανοκομμουνιστάκια. Ιδού η ομολογία του:

«Είμαστε συστημικά υπέρ της Ευρώπης, διότι πιστεύουμε...
ότι η διάσπαση της Ευρώπης, η διάλυση της ευρωζώνης, θα οδηγούσε σε μια πολύ άσχημη πολιτική κατάσταση, θα οδηγούσε σε ανταγωνιστικές νομισματικές υποτιμήσεις, και πέραν αυτού σε εθνικισμούς όπως εκείνοι της περιόδου του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου, ή ακόμη χειρότερους. Η φιλοευρωπαϊκή στάση μας δεν είναι τακτική, είναι στρατηγική».

Χωνέψτε το, λοιπόν, όλοι πως δύο είναι οι δρόμοι: ή της υποταγής στην Ε.Ε. και το ευρώ των διεθνών τοκογλύφων ή του εθνικισμού! Διαλέγετε και παίρνετε!