Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Ο πολιτικαντισμός σε όλο του το μεγαλείο: Όταν ο Γεωργιάδης έλεγε υποκριτικά «όχι στο τζαμί»

Η παλαιά ρήση «ο πατριωτισμός αποτελεί το τελευταίο καταφύγιο του κάθε απατεώνα» αποτελεί όχι μόνο πηγή ανεξάντλητων διδαγμάτων, αλλά παραμένει και πάντοτε επίκαιρη.
Η πρόσφατη υπερψήφιση από τη ΝΔ της (ν)τροπολογίας για την κατασκευή ισλαμικού τεμένους στην Αθήνα εξέθεσε ανοιχτά τόσο αυτήν όσο και διαφόρους ψευτοπατριώτες, οι οποίοι επί χρόνια εκμεταλλεύονταν το εθνικό φρόνημα των Ελλήνων.
Μια από τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις είναι κι αυτή του Σπύρου-Άδωνι Γεωργιάδη, του αποκαλουμένου από την σύζυγό του ως «μπουμπούκου». Πριν από μόλις 5 χρόνια, αυτός ο πολυλογάς και τηλεοπτικός βιβλιοπώλης, ήταν υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, με τον συνδυασμό «Αττική Οδός», έχοντας μάλιστα ως κεντρικό σύνθημα το «Όχι τζαμί στον Βοτανικό».


Η προεκλογική του αφίσα έγραφε χαρακτηριστικά:

«ΟΧΙ τζαμί στον Βοτανικό. Εάν θέλετε να γίνει το κέντρο των Αθηνών το μεγαλύτερο ισλαμικό κέντρο των Βαλκανίων φτιάχνοντας το τζαμί στον Βοτανικό, ψηφίστε έναν από τους υπόλοιπους εννέα. Εάν όμως ΟΧΙ έχετε μια επιλογή. Άδωνις Γεωργιάδης-Αττική Οδός.  

Υ.Γ. Σκεφτείτε ένα πράγμα, η παραχώρηση γης στην Ι.Μ. Βατοπεδίου θεωρήθηκε σκάνδαλο, η δωρεάν παραχώρηση γης και τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων που δίνονται για το τζαμί τι είναι…;».

Πέντε χρόνια αργότερα, και  έχοντας ήδη πάρει μεταγραφή στη ΝΔ, ο Γεωργιάδης κάνει στροφή κυριολεκτικά 180 μοιρών και ψήφισε χωρίς κανέναν ενδοιασμό ό,τι κατηγορούσε τότε. Και όμως, ουκ ολίγες φορές, τόσο ο συγκεκριμένος τύπος όσο και κάποιοι άλλοι πατριδοκάπηλοι της ΝΔ έχουν το θράσος να κάνουν και… υποδείξεις εθνικού φρονήματος προς την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Η υπογραφή τους σε μια (ν)τροπολογία, η οποία ανοίγει τον δρόμο για την κατασκευή τζαμιού, δείχνει όχι μόνο τον βαθμό της υποκρισίας τους, αλλά και το πόσο επικίνδυνοι για τον Τόπο είναι.

Γιώργος Μάστορας