Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ


Ρίγη συγκινήσεως και ιαχές δικαίωσης δονούσαν την ατμόσφαιρα μετά την επαναπρόσληψη των απολυμένων καθαριστριών του δημοσίου. Ακόμη και η υφυπουργός κυρία Βαλαβάνη, όλο χαμόγελα και καμάρι, αν δεν απατόμαστε προσέφερε και γλυκά, έκανε δηλώσεις για την πολυπόθητη αποκατάσταση των συμπαθέστατων κυριών στις εργασίες τους, με τη δίκαιη και κοινωνική πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση.
 
Φυσικά το όλο θέμα όχι μόνο προχθές, αλλά από την αρχή που ξεκίνησε αποτέλεσε αντικείμενο μοναδικής αποκόμισης πολιτικής υπεραξίας για τον ΣΥΡΙΖΑ και ως αντιπολίτευση, αλλά και ως κυβέρνηση.
 
Και ειλικρινά χαιρόμαστε που....
αυτές οι κυρίες επανήλθαν στις θέσεις τους, γιατί πρόκειται για μια σκληρά εργαζόμενη τάξη, για ανθρώπους με ανάγκες και οικογενειακές υποχρεώσεις.
 
Γι αυτό όμως που δεν χαιρόμαστε είναι ότι η όλη στοργικότητα και το αίσθημα δικαίου της κυβέρνησης που εν τέλει αφορά μια ελάχιστη μερίδα του συνόλου των εργαζομένων, προβλήθηκε ως μείζον θέμα και πανηγυρίστηκε με διαστάσεις αυτοκρατορικού θριάμβου.  
Μήπως εν τέλει λησμονούμε ότι δεν αποτελεί ούτε καν ένα απειροελάχιστο επίτευγμα τη στιγμή που στην Χώρα υπάρχουν 1.500.000 άνεργοι, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι άνθρωποι του μόχθου, όπως οι καθαρίστριες;
 
Για όλους αυτούς τι μέλλει γενέσθαι; Τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση που προσπαθεί να διατυμπανίσει ότι με την πρόσληψη των καθαριστριών, απέδειξε περίτρανα τις ιδέες που διέπεται, περί σοσιαλιστικής δικαιοσύνης;
 
Μήπως θα επαναπροσληφθούν και όλοι αυτοί και η κυρία Βαλαβάνη αυτή τη φορά δεν περιοριστεί στα γλυκάκια, αλλά βάλει αρνιά στη σούβλα;  
 
Φυσικά όλοι γνωρίζουμε ότι δεν πρόκειται να συμβεί τίποτα απ όλα αυτά, διότι η επαναπρόσληψη των καθαριστριών ήταν απλά ένα θέαμα επικοινωνιακό με σκοπό τον επιμέρους κατευνασμό και εκτόνωση του Λαού, διότι δυστυχώς δεν υπάρχει άρτος για να προσφερθεί.
 
Και ενώ συνέβαιναν τα παραπάνω, νέα ικανοποιητικά σχόλια ακούγονταν, όσον αφορά την επιτυχία και τη συμμετοχή του φεστιβάλ που έλαβε χώρα στο Σύνταγμα και αφορούσε την νομιμοποίηση της Ινδικής κάνναβης. Λες και το ζητούμενο μιας κοινωνίας που υποφέρει και στερείται εδώ και πέντε έτη που έχει εξαθλιωθεί και έχει οδηγηθεί στην απόγνωση ως θύματα της διακυβέρνησης διεφθαρμένων και ανέντιμων προσώπων, είναι αν θα «ντουμανιάζει» το τρίφυλλο δημοσίως ή κατ ιδίαν.
 
Συγχρόνως οι 2.500 απολυμένοι της ΕΡΤ εισέβαλαν στις εγκαταστάσεις της Αγίας Παρασκευής απαιτώντας την άμεση επαναλειτουργία της. Πώς να γίνει άλλωστε; Τέτοιο κέντρο προπαγάνδας, προβοκάτσιας και διαστρέβλωσης, τέτοιος φορέας συκοφάντησης και προβολής μιας αντεστραμμένης πραγματικότητας με παχυλά αμειβόμενους μαρξιστές κατά κανόνα, παρουσιαστές να πάει χαμένος;
 
Τέλος επί της οδού Πατησίων στο ύψος της πλατείας Κολιάτσου, δεν αναφέρουμε διεύθυνση, τη Δευτέρα  γύρω στις 11.30 το μεσημέρι (!!!!)  σχολούσαν οι θαμώνες του κέντρου διασκεδάσεως «Sky is the limit». Η δε εικόνα που ατένιζαν οι διερχόμενοι, κυρίως ηλικιωμένοι και μικρά παιδιά ήταν απίστευτη.
 
Νεαρός θαμώνας στηρίζονταν από φίλο του στην κολώνα του φωτεινού σηματοδότη, για να μην καταρρεύσει από την κατανάλωση αλκοόλ ή φυτικών και φαρμακευτικών ουσιών, δυο άλλοι ποικιλόχρωμα ντυμένοι κατόρθωσαν σερνόμενοι να περάσουν απέναντι στην Πατησίων προσπαθώντας να βρουν ταξί, ενώ δυο νεαρές κυρίες που οι φούστες που φορούσαν έμοιαζαν με φαρδιές ζώνες έσπρωχναν η μια την άλλη φωνασκώντας και προσπαθώντας να στηριχτούν στα τουλάχιστον 20 εκατοστών υποδήματά τους. Όλοι φυσικά οι προαναφερόμενοι, καθώς και όλοι οι θαμώνες του συγκεκριμένου και ερμητικά κλειστού καταστήματος που δεν διαθέτει ούτε φεγγίτη εξαερισμού, είναι αφρικανοί μετανάστες ή λαθρομετανάστες.
 
Καλά δεν βρέθηκε άραγε κάποιος να τους ενημερώσει ότι η διενέργεια μιας εκδήλωσης για τη νομιμοποίηση ναρκωτικών ουσιών δεν σημαίνει ότι και άμεσα νομιμοποιούνται;
Αγαπητοί.  Μέσα σε λίγες μόνο γραμμές κατορθώσαμε να περιγράψουμε το οικονομικό, κοινωνικό και πολιτισμικό σκηνικό της Ελλάδας επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.
 
Ο Θεός βοηθός.