Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

ΤΟ ΨΕΜΑ ΕΧΕΙ ΚΟΝΤΑ ΠΟΔΑΡΙΑ

Γράφει ο Σ. Παιδάκος

Θυμάστε τα προεκλογικά λόγια του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη; Λοιπόν, όπως όλα δείχνουν έφτασε η ώρα του μαζέματος του προγράμματος, που ξέρεις μπορεί να χρειαστεί και σε άλλες εκλογικές αναμετρήσεις. Εξάλλου ήταν πολύ καλά τα λόγια του πρωθυπουργού για να είναι αληθινά. Το ήξεραν και οι ίδιοι οι κυβερνώντες αυτό, αλλά ποιούσαν την νήσσα.

Χθες ακούσαμε από στόματος Μπαλάφα ότι ουδέποτε αναφέρθηκε σκίσιμο του μνημονίου από τα κυβερνητικά στελέχη, ίσως, πρόσθεσε, αυτό να ειπώθηκε από κάποιο απλό στέλεχος. Εξαιρετικά!!!
Επίσης προχθές, ακούσαμε και την πρόεδρο της βουλής να λέει ότι το σκίσιμο του μνημονίου...
ήταν σχήμα λόγου. Λαμπρά!!!

Όλα δείχνουν ότι φθάνουμε στο τελικό στάδιο της «διαπραγμάτευσης» με τους εταίρους, που θα σημάνει και την έναρξη της νέας δανειακής σύμβασης. Είναι πολύ άσχημο όμως να συμπεριφέρεται κάποιος κατ’ αυτόν τον τρόπο, μόνο και μόνο για να καλύψει τις ανάρμοστες και αήθης πολιτικές του ενέργειες, καταφέρνοντας με αυτό τον τρόπο τόσο τη γελοιοποίησή τους όσο και και τη καταβαράθρωση της Χώρας μας.

Τα περί δημοψηφίσματος που ακούγονται είναι, κατά τη γνώμη μου, προϊόντα για αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης.

Το τελευταίο τετράμηνο ο Ελληνικός λαός βιώνει μία αόρατη τρομοκρατία, τόσο από πλευράς κυβέρνησης όσο και από πλευράς μερίδας της αντιπολίτευσης, και όχι μόνο. Η τρομοκρατία αυτή καθ’ εαυτή έχει να κάνει με την παραμονή ή όχι στη ζώνη του ευρώ. Καλλιεργείται δε τόσο έντεχνα που σε διάστημα 120 ημερών διακυβέρνησης σύριζα την μία εβδομάδα μας πετάνε εκτός ευρωζώνης και την αμέσως επόμενη να μας παρουσιάζουν πως υπάρχουν ελπίδες για συναίνεση και υπογραφή του μνημονίου. Όλη δε αυτή η εναλλαγή τη μία ζεστό και την άλλη κρύο που συμβαίνει έχει κάνει τους Έλληνες να μην σκέφτονται τίποτα άλλο πέρα απ αυτό, λες και είναι η πεμπτουσία. Υπάρχει όμως και κάτι άλλο που υποκρύπτουν αυτές οι άθλιες ενορχηστρώσεις των πολιτικών παιχνιδιών. Πέρασαν κάποια νομοσχέδια στη βουλή, όπως για το κτίσιμο του τζαμιού στο βοτανικό, όπως τα πειράματα τύπου σοβιέτ για την παιδεία, όπως την ψήφιση του νόμου απελευθέρωσης επικίνδυνων κακοποιών στοιχείων, και ετοιμάζουν τώρα νομοσχέδιο για την απόδοση της Ελληνικής ιθαγένειας στους λαθρομετανάστες.

Τα παραπάνω νομοσχέδια πέρασαν σχεδόν αθόρυβα από το βλέμμα της κοινής γνώμης, μιας και η δεύτερη είναι εγκλωβισμένη στο δίλλημα για το αν ζούμε ή αν πεθαίνουμε.

Ο Λαϊκός Σύνδεσμος ενημερώνει, με ότι μέσο διαθέτει, για τα κακώς κείμενα. Αλλά είναι φύση αδύνατο την υπάρχουσα στιγμή να υπάρξει σφαιρική ενημέρωση των Ελλήνων πολιτών. Πιστεύω ότι αν δεν υπήρχε αυτό το κλίμα τρομοκρατίας οι αντιδράσεις για τα παραπάνω νομοσχέδια θα ήταν εντονότερες.