Σάββατο 23 Μαΐου 2015

Επικοινωνιολόγος Ριζόπουλος: "Η Χρυσή Αυγή μόνη εναλλακτική λύση απέναντι στο πολιτικό καθεστώς που έχει τελματώσει"

Μια πολύ ενδιαφέρουσα ανάλυση έχει κάνει ως editorial στο προσωπικό του site o γνωστός επικοινωνιολόγος Ριζόπουλος, αναφορικά με τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, που σταχυολογώντας τα λεγόμενά του μπορεί κάποιος να εξάγει και τα ανάλογα συμπεράσματα για τα μελλούμενα στην Ελλάδα, από την σκοπιά ενός πρώην ΠΑΣΟΚου - φιλελεύθερου ΣΥΡΙΖΑιου.

Αφορμή στάθηκε η πολύκροτη δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας που τρόμαξε, παρά τα "πειραγμένα" στοιχεία της, τους πεπειραμένους ταγούς της πολιτικής και κοινωνικής ζωής της Ελλάδος.

Το χειρότερο όλων όσων παρατηρεί μέσω της δημοσκόπησης ο επικοινωνιολόγος είναι ότι "δεν υπάρχει αντιπολίτευση", καθώς το ΠΑΣΟΚ είναι... ανύπαρκτο, η ΝΔ εξαϋλώνεται, δέσμια της ματαιοδοξίας του Σαμαρά και των εμμονών του αλλά και των....
ολιγόψυχων φατριών της, και το ΠΟΤΑΜΙ είναι ο ορισμός του... βόθρου και του ανθελληνικού κόμματος, χωρίς καμιά προοπτική εξέλιξης πολιτικά.


Τα παραπάνω έχουν ως εξέλιξη το μοναδικό κόμμα που να Αντιστέκεται στη λαίλαπα και τις ακροβασίες της Κυβέρνησης ΣΑΝΕΛ, να είναι η Χρυσή Αυγή, που όπως αναφέρει ο επικοινωνιολόγος είναι "μπετόν", με τους πιο Πιστούς και Ισχυρούς ιδεολογικά ψηφοφόρους.
Αν σε αυτό προστεθεί το παρατεταμένο κλίμα αβεβαιότητας και ανικανότητας που εκπέμπει η Κυβέρνηση τότε καταλήγουμε ότι η Χρυσή Αυγή θα... αυξήσει την επιρροή της και θα αποτελέσει το βασικό εναλλακτικό πόλο.

Αυτό δεν το λέει ένας "κακός φασίστας" αλλά αριστεροφιλελεύθερος επικοινωνιολόγος με διασυνδέσεις με το κατεστημένο.

Το δεύτερο ανησυχητικό είναι το μπετόν της «Χρυσής Αυγής» στην τρίτη θέση. Παρά την έναρξη της δίκης της  και τα όσα έχουν καταμαρτυρηθεί εναντίον της, παγιώνει την παρουσία της ως «τρίτο κόμμα» και θα πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά υπόψη το γεγονός πως κάθε τάση ενίσχυσής της είναι σοβαρό πλήγμα στη διεθνή εικόνα της Ελλάδας. Η περίπτωση της «Χρυσής Αυγής» είναι άλλη μια ένδειξη της αδυναμίας του σημερινού κεντροδεξιού χώρου να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις μεγάλων προκλήσεων.

Προσθετικά αν βάλουμε και το γεγονός της ανυπομονησίας και της αγανάκτησης των πολιτών τότε δημιουργείται νομοτελειακά ένας όγκος ψηφοφόρων που.... είναι απρόβλεπτος ως προς τις πολιτικές του προθέσεις.

Το πώς θα κινηθεί αυτός ο όγκος των ψηφοφόρων μπορεί να αποδειχθεί καταλύτης πολιτικών εξελίξεων μεγάλης κλίμακας.

Αν λύσουμε την παραπάνω εξίσωση καταλήγουμε σε ένα πολύ απλό συμπέρασμα....
Όσο ο ΣΥΡΙΖΑ αποτυγχάνει να εκπληρώσει τις προσδοκίες των πολιτών, με βεβαιότητα, και σε συνδυασμό με την ανυπαρξία των υπόλοιπων κομμάτων, αναστέλλονται οι όποιοι φόβοι τους και θα αναζητήσουν τη λύση της Χρυσής Αυγής.

Και τότε ένα είναι βέβαιο...

Έρχεται η Χρυσή Αυγή του Ελληνισμού