Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Για να μην ξεχνάτε τι εστί ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ Χ. Φλωράκης: "Σε Καστοριά και Φλώρινα δεν υπάρχουν Έλληνες"

Επειδή αυτές τις ημέρες συμπληρώνονται δέκα χρόνια από τον θάνατο του Χ. Φλωράκη και η αριστεράντζα επιχειρεί να τον… αγιοποιήσει, σας παραθέτουμε τα επίσημα πρακτικά της δίκης του (και πιο συγκεκριμένα της 9ης Μαΐου 1960), όπου εξηγεί στο δικαστήριο γιατί οι Μακεδόνες… δεν είναι Έλληνες, για να βγάλετε τα συμπεράσματά σας:

ΦΛΩΡΑΚΗΣ (κατηγ): Είναι γνωστόν ότι εις την περιοχήν Φλωρίνης – Καστοριάς κατοικούν 150.000 άνθρωποι που δεν είναι ούτε Έλληνες ούτε Βούλγαροι, ούτε Σλάβοι. Αυτοί έχουν τα δικά τους ήθη και έθιμα, την δική τους ψυχοσύνθεση, την δική τους γλώσσα, την δική τους πατρική γη. Το ΚΚΕ λέγει ότι οι.....
Σλαβομακεδόνες αυτοί είναι μία εθνική μειονότητα. Είναι Έλληνες υπήκοοι, αλλά εν πάση περιπτώσει από εθνικής απόψεως είναι κάτι το διάφορον διότι είναι Σλαβομακεδόνες
 
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Δεν είναι Έλληνες;
 
ΦΛΩΡΑΚΗΣ: Όχι δεν είναι Έλληνες. Εδώ το ζήτημα δεν είναι εάν είναι Βούλγαροι ή Σέρβοι διότι ούτε οι ίδιοι το παραδέχονται αυτό. Εμείς λέμε: τα ίδια δικαιώματα που έχουν οι Έλληνες πολίται τα ίδια δικαιώματα που έχουν οι Τούρκοι και οι Εβραίοι να έχουν και οι Σλαδομακεδόνες.
 
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Τέλος πάντων, κατηγορούμενος είσαι και ημπορείς να λέγης ό,τι θέλεις.
 
ΦΛΩΡΑΚΗΣ: Εμείς νομίζομε ότι η πολιτική αυτή εξυπηρετεί το Έθνος και όχι η πολιτική της καταπιέσεως που οδηγεί εις τάσεις αποχωρισμού. Εδώ γίνεται μία προσπάθεια διαστρεβλώσεως διότι συνταυτίζουν το παλιό σύνθημα του ΚΚΕ του 1924 με την θέση του κόμματος απέναντι στην Σλαβομακεδονική μειονότητα. Ο κ. Κροντήρης (συνήγορος του ΚΚΕ) είπε την αλήθεια ότι το 1949 εμείς μιλήσαμε για δικαίωμα αυτοδιαθέσεως στους Σλαβομακεδόνας. Τι ήτο τέλος πάντων, αυτό το σύνθημα του 1924 που κατηγορήθηκε το Κ.Κ.Ε ότι επιδιώκει τον αποχωρισμό της Μακεδονίας από την Ελλάδα; 
 
Τότε η Μακεδονία αποτελούσε το σταυροδρόμι της συνεργασίας των Μεγ. Δυνάμεων εστία πολέμου εις τα Βαλκάνια. Μετέπειτα, με την μεταβολή των πληθυσμών, άλλαξε η σύνθεση, άλλαξε και το σύνθημα. 
 
Μπορείτε να μας κατηγορήσετε ότι αργήσαμε (να το αλλάξουμε) όχι όμως ότι επιδιώκουμε τον ακρωτηριασμό της Ελλάδος. Ουδείς επιδιώκει να δώση την Μακεδονίαν στους Βουλγάρους. Το σύνθημα αυτό άλλαξε το 1935. Υπάρχει τώρα η θέσις της 5ης Ολομελείας του 1949. Ο κ. Κροντήρης (συνήγορος) είπεν ότι αφορούσε στους Σλαβομακεδόνας, δηλ. τους κατοικούντας την περιοχή Φλωρίνης – Καστοριάς και όχι την Μακεδονία και Θράκη. Και είπε η 5η Ολομέλεια ότι ημπορεί οι πληθυσμοί αυτοί να κρίνουν μόνοι τους (που θα πάνε, τι θα κάνουν). Δεν μπορεί να μας κατηγορούν ότι εμείς επιδιώκουμε τον αποχωρισμόν, διότι άλλο είναι ν” αναγνωρίζη κανείς σε ένα λαό το δικαίωμα της αυτοδιαθέσεως και άλλο τι θέση θα πάρη στο πρόβλημα του αποχωρισμού ή της συνενώσεως. Εν πάση περιπτώσει τη θέση αυτή εμείς την κριτικάρουμε σαν λαθεμένη και την αλλάξαμε εντός του ιδίου έτους. 
 
Εν πάση περιπτώσει δεν κρύψαμε τίποτε από τις διακηρύξεις μας αυτές ούτε τις χρησιμοποιήσαμε δια ιδιοτελείς σκοπούς. Λάθη κάνουν και άλλα κόμματα και μάλιστα πολύ χειρότερα.