Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

ΓΙΑΤΙ Ο MISTER TSIPRAS ΠΗΡΕ ΒΙΑΣΤΙΚΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΥ ΑΠΑΝΩ ΤΟΥ;

Γράφει ο Αντίοχος

Κι ενώ το παιχνίδι της δήθεν «σκληρής διαπραγμάτευσης» καλά κρατούσε, με τη συμφωνία, τη μια ημέρα να πλησιάζει και την επομένη να απομακρύνεται, ξαφνικά ο mister Tsipras άδειασε τον «Νέο Καραϊσκάκη» με τις κόκκινη γραμμή στους γιακάδες του σακακιού του και πήρε την υπόθεση του συμβιβασμού απάνω του. Ενός συμβιβασμού, που όπως όλα δείχνουν, θα είναι πολύ επώδυνος! Κι όλα αυτά τώρα «τρέχουν» με ιλιγγιώδη ταχύτητα, με… D Day για να υπάρξει συμφωνία ανάμεσα στη συγκυβέρνηση και τους «Θεσμούς» (τρόικα) την ερχόμενη Δευτέρα 4 Μαΐου, σύμφωνα με «διαρροές» του Μεγάρου Μαξίμου.

Γιατί άραγε τέτοια βιασύνη, ενώ το αρχικό σχέδιο προέβλεπε να κρατάει το σήριαλ μέχρι τα μέσα Ιουνίου;

Η αιτία είναι...
οι δημοσκοπήσεις! Δύο απ’ αυτές, που δημοσιεύθηκαν στα κυριακάτικα φύλλα, της Κάπα research για το «Βήμα» και της Alco για το «Πρώτο Θέμα», δείχνουν ότι η ελπίδα μας τελείωσε και τη θέση της πήραν η ανησυχία, ο θυμός και ο φόβος για το αύριο. Κουράστηκε ο κοσμάκης με όλες αυτές τις θεατρινίστικες παλινωδίες. Βλέπετε, «το πολύ το Κύριε Ελέησον το βαριέται κι ο Θεός»!

Κι ο φόβος, μπορεί να οδηγήσει σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις, ακόμα κι από… λάθος. Για παράδειγμα, αν κάποιο Α.Τ.Μ. στερέψει από χρήμα σε ώρα αιχμής (πράγμα που συμβαίνει κάποιες φορές) και τύχει να στερέψει ταυτόχρονα και το πιο κοντινό σε απόσταση, θ’ αρχίσουν αμέσως οι διαδόσεις. Τώρα μάλιστα, που με τα κινητά τηλέφωνα, το Ίντερνετ και το Facebook οι φήμες τρέχουν με ταχύτητα αστραπής, καταλαβαίνετε που μπορεί να οδηγήσει μια φήμη ότι έγινε πτώχευση. Αυτό εννοούν όταν μιλάνε για… «ατύχημα»!

Οπότε, ξεχάστε αυτά που ξέρατε μέχρι τώρα! Το παιχνίδι τελείωσε, το νέο Μνημόνιο έρχεται!