Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Ο ΔΟΛ «καρφώνει» τον Σαμαρά: Επίτηδες άφησαν ελεύθερο τον Ξηρό

Είχαμε πολλές φορές τονίσει ότι η απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού από τη Νέα Δημοκρατία, έγινε από καθαρά πολιτικούς λόγους. Η Νέα Δημοκρατία άφησε ελεύθερο τον αρχιτρομοκράτη, προκειμένου να τον συλλάβει προεκλογικά, για να αυξήσει τις πολιτικές «μετοχές» της.


Το γεγονός ότι ο Ξηρός εν τέλει συνελήφθη στις 3 Ιανουαρίου, 22 μέρες πριν τις εκλογές, απλώς μας επιβεβαίωσε σε αυτή την σκέψη μας, όμως η απόσταση 22 ημερών από τις εκλογές ήταν μία ένδειξη ότι θα υπήρχαν και άλλες τέτοιες «επιχειρήσεις». Εν τέλει δεν ήλθε άλλη σύλληψη και η «Αγγελική» συνελήφθη επί διακυβερνήσεως Σανέλ.

Σήμερα στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Τα Νέα» υπάρχει η εξήγηση για τον λόγο που η κυβέρνηση Σαμαρά, εν τέλει «έκαψε» νωρίς το «χαρτί» της συλλήψεως Ξηρού. Σύμφωνα, λοιπόν, με το ρεπορτάζ, το οποίο η εφημερίδα λέει να μην προσπαθήσουν καν να διαψεύσουν, λίγες μέρες πριν την σύλληψη Ξηρού, είχαν θεαθεί πέριξ του κρησφύγετού του μαύρα τζίπ με πινακίδες που έδειχναν ότι πρόκειται για κλιμάκιο της CIA.

Επρόκειτο, όπως πάλι λέει το δημοσίευμα, να γίνει σύλληψη του Ξηρού από τους αμερικανούς, προκειμένου να τον πάνε στο… Γκουαντάναμο. Τότε ειδοποιήθηκε ο Σαμαράς και έδωσε εντολή να γίνει η σύλληψή του άμεσα, για να προλάβουν τους αμερικανούς. Πράγματι, λίγες μέρες μετά ο Ξηρός οδηγούταν στον Εισαγγελέα και πίσω στις φυλακές.

Αυτό, δείχνει πως οι Αρχές βρίσκονταν πολύ καιρό στα ίχνη του Ξηρού, αλλά και των συνεργατών του. Όπως λέει το δημοσίευμα είχαν νοικιάσει και σπίτια εκεί κοντά για να τον παρακολουθούν. Όμως δεν επενέβαιναν να τον συλλάβουν. Γιατί άραγε; Μήπως γιατί η σύλληψη έπρεπε να γίνει σε κατάλληλο πολιτικά χρόνο, για μέγιστη χρήση από την Χούντα Σαμαρά;