Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

Ούτε ο Σαμαράς τέτοια ρεζιλίκια: Κόψανε το ρεύμα στην υπηρεσία που ελέγχει την Λίστα Λαγκάρντ


Γράφαμε μόλις χθες για την μεγάλη επιτυχία του κοινοβουλευτικού ελέγχου της Χρυσής Αυγής, που ανάγκασε την κυβέρνηση να ξεκινήσει τις απαραίτητες ενέργειες για τον έλεγχο των λογαριασμών του συμβούλου του Σαμαρά, Παπασταύρου, στην περιβόητη Λίστα Λαγκάρντ.


Έως τώρα γνωρίζαμε τις μεθοδεύσεις Σαμαρά για να τεθεί στο αρχείο η υπόθεση του συμβούλου του. Τώρα αρχίζουμε και βλέπουμε και τις μεθοδεύσεις των συριζαίων ώστε να προστατευτούν οι ολιγάρχες, οι μετέχοντες σε λίστες και οι έχοντες μόνιμη φορολογική ασυλία. Και οι μεθοδεύσεις αυτές είναι ομολογουμένως πιο ευφάνταστες και σπαρταριστές από τις μεθοδεύσεις Σαμαρά.

Όπως διαβάζουμε, λοιπόν, κόπηκε το ρεύμα στην αρμόδια ΔΥΟ για τον έλεγχο της Λίστας Λαγκάρντ και γενικότερα του μεγάλου πλούτου. Όπως σημείωσε η Νάντια Βαλαβάνη, μιλώντας στο MEGA τα χρήματα για να πληρωθεί ο λογαριασμός του ρεύματος έχουν ήδη συγκεντρωθεί, όμως «ο διαχειριστής δεν τα έχει δώσει».

Γιατί όμως η Βαλαβάνη δεν δίνει την εντολή να πληρωθεί ο λογαριασμός και να λειτουργήσουν οι υπολογιστές και οι υπάλληλοι που χειρίζονται αυτές τις υποθέσεις; Ιδού τι είπε: «Θα μπορούσα να δώσω εντολή και να πληρωθεί η οφειλή μέσα σε μισή ώρα. Έτσι όμως θα ήταν σαν να δίνω το "οκ" σε εταιρείες με πολύ μεγάλο πλούτο να μην πληρώνουν τις οφειλές τους επειδή μπορεί να συστεγάζεται με μια εφορία».

Αυτό που λέει η Βαλαβάνη είναι ότι επειδή συστεγάζονται με την εφορία και ιδιωτικές επιχειρήσεις, φταίνε αυτές που δεν έχουν πληρώσει το μερίδιό τους στον λογαριασμό της ΔΕΗ. Βεβαίως στο ενδιάμεσο κανείς δεν ελέγχει τον Παπασταύρου και τους υπόλοιπους της λίστας, επειδή απλά δεν δουλεύουν οι υπολογιστές. Και επιπλέον ουδείς έθιξε το ζήτημα, εκ μέρους της κυβέρνησης, παρά το γεγονός ότι αυτό συμβαίνει για δεύτερη συνεχή ημέρα. Η Βαλαβάνη βγήκε να σχολιάσει το γεγονός όταν αυτό έλαβε δημοσιότητα.

Γιατί, όμως, τόσο καιρό δεν έχουν βάλει ένα ξεχωριστό ρολόι που θα έλυνε το πρόβλημα; Προφάσεις εν αμαρτίαις κοινώς. Μόνο μην βγουν αφότου επανέλθει το ρεύμα και πουν ότι έπαθε ο συγκεκριμένος σκληρός δίσκος ζημιά και χάσανε την λίστα Λαγκάρντ!