Σάββατο 18 Απριλίου 2015

Τα λέει η Ντόρα για να τα ακούσει ο Σαμαράς: Γίνονται ζυμώσεις για την καρατόμηση του βουλευτή Μεσσηνίας

Η κατάσταση στη ΝΔ έχει φτάσει στο απροχώρητο. Η ψοφοδεξιά παράταξη πλέον έχει απολέσει τον οποιονδήποτε λόγο ύπαρξης, γεγονός που οδηγεί σε εξελίξεις και εσωτερικές ανακατατάξεις.
 Η ΝΔ, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, φυλλορροεί χάνοντας τους μνημονιακούς ψηφοφόρους της προς τον νεομνημονιακό Σύριζα και τους εναπομείναντες πατριώτες που ήταν εγκλωβισμένοι στις τάξεις της, προς την Χρυσή Αυγή.

Από την άλλη πλευρά, υπό το βάρος των πράξεων της, δεν μπορεί να επωφεληθεί από την κατάσταση που επικρατεί στο μεταναστευτικό και στην έλλειψη ασφάλειας, που προκαλείται από την ιδεοληψία του Σύριζα. Αυτό έχει ως συνέπεια να οδηγείται πλέον σε πασοκοποίηση, από άποψη ποσοστών, γεγονός που έχει δημιουργήσει έντονες ανησυχίες στα στελέχη της ΝΔ.

Αυτό έδειχναν και οι δηλώσεις της ίδιας της Ντόρας, η οποία μιλώντας στο ραδιόφωνο είπε ότι «βρίσκονται σε εξέλιξη ζυμώσεις μεταξύ των στελεχών που ανησυχούν για το μέλλον της Νέας Δημοκρατίας», σημειώνοντας επεξηγηματικά ότι «συντελούνται διεργασίες μέσα στη ΝΔ. Χρειαζόμαστε μία συλλογική νέα προσπάθεια. Να ακουστεί η οργανωμένη βάση της ΝΔ»Κοινώς ετοιμάζεται η καρατόμηση του Σαμαρά.

Βεβαίως, για να πούμε και την άλλη πλευρά, οι διεργασίες και οι προσπάθειες αυτές για καρατόμηση του Σαμαρά, θα απαλλάξουν μεν τον τόπο από έναν (λογοκριμένος σχολιασμός), όμως δεν πρόκειται να αλλάξουν ούτε την τύχη της ΝΔ, ούτε – το κυριότερο – την υφή του κόμματος αυτού. Η ΝΔ, είτε με Σαμαρά, είτε χωρίς Σαμαρά είναι και θα είναι πάντα ένα εθνοπροδοτικό κομματίδιο, που – πάλι καλά – συντόμως θα είναι παρελθόν.