Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

Για το ψυχιατρείο... Το πορτραίτο του Βελουχιώτη, η σημαία της Ε.Ε. και ένας υπουργός του Σύριζα

Η εικόνα που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας, θα μπορούσε κάλλιστα να είναι από το κελί κάποιου δυστυχούς τρόφιμου ψυχιατρικής κλινικής.
Αμ δε! Ελήφθη στο γραφείο του υφυπουργού Υποδομών της κυβέρνησης Σύριζα-ΑΝΕΛ, Χρήστου Σπίρτζη!

Ο Χρήστος Σπίρτζης είναι ένα από τα χιλιάδες στελέχη της πάλαι ποτέ κραταιάς ΠΑΣΟΚαρίας, τα οποία εκτιμώντας τα σημεία των καιρών, άφησαν «γειά» στο τρισένδοξο πασοκικό παρελθόν και μεταπήδησαν στο μεταΠΑΣΟΚ, κοινώς Σύριζα. Το βήμα φυσικά, δεν θα μπορούσε σε καμία των περιπτώσεων να χαρακτηριστεί μετέωρο. Υπήρξε βήμα σιγουριάς και βεβαιότητος, σε συγγενές πολιτικό περιβάλλον όπου συν τοις άλλοις, είχαν βρει καταφύγιο χιλιάδες από τους πρώην συντρόφους και μάλιστα ως στελέχη σε θέσεις-κλειδιά.

Το γραφείο του υφυπουργού Υποδομών της αριστερής κυβέρνησης αποτυπώνει τη ψυχοσύνθεση της συντριπτικής πλειοψηφίας των μεταπασόκων που κατέκλυσαν το κομματικό μόρφωμα της Κουμουνδούρου: σε δεσπόζουσα θέση, βρίσκεται το πορτραίτο του συμμορίτη αρχισφαγέα Άρη Βελουχιώτη. Στα δεξιά του εντούτοις, εντύπωση προκαλεί η σημαία της Ε.Ε., η οποία και υποδηλώνει σαφώς και ξεκάθαρα, την υποταγή του θαυμαστή του Κλάρα στο καπιταλιστικό διευθυντήριο των Βρυξελλών.

Πώς συμβιβάζεται ο Άρης Βελουχιώτης με την κεφαλαιοκρατική Ευρωπαϊκή Ένωση όμως, στο μυαλό του μέσου αριστερού; Για τα λεφτά τα κάνεις όλα, έλεγε ένα τραγούδι το οποίο ταιριάζει γάντι στα ορφανά του ΠΑΣΟΚ που υιοθετήθηκαν από τους «ακραιφνείς» ιδεολόγους του Σύριζα!

Τα υπόλοιπα είναι δουλειά όχι δική μας αλλά των πλέον έμπειρων ψυχιάτρων...