Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Το απύθμενο θράσος των κυβερνητικών συνδικαλιστών

Με αφορμή τον επερχόμενο εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς από τους κάθε λογής καθεστωτικούς φορείς, είναι ευκαιρία να θυμηθούμε την συμπεριφορά του κυβερνητικού συνδικαλισμού, ο οποίος ανέκαθεν χαρακτηριζόταν από θρασύτητα.


Οι πασόκοι απεδείχθησαν «μανούλες» σ΄αυτά επί δεκαετίες, ενώ τώρα την σκυτάλη παίρνουν οι συριζαίοι, οι οποίοι μπορεί να υστερούν σε αριθμητική δύναμη, αλλά τους ξεπερνούν σε θράσος.

Όπως ο γραμματέας του Μετώπου Ταξικής Ανατροπής (ΜΕΤΑ), Γ. Χαρίσης, και ο επικεφαλής του ΜΕΤΑ ΟΤΑ, Β. Γκιτάκος, συνδικαλιστικές οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι έκαναν κοινή δήλωση για να πουν ότι δεν θα είχαν κανένα πρόβλημα με τη νέα ΠΝΠ «αν αυτή η ενέργεια της κυβέρνησης εντάσσεται στο πλαίσιο της μη υποχώρησης απέναντι στις πιέσεις που ασκούνται από τους "δανειστές" και τους λεγόμενους "θεσμικούς"» και να σημειώνουν υποκριτικά ότι «τα αποθεματικά αυτά σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν για την αποπληρωμή του χρέους, παρά μόνο για τις εσωτερικές ανάγκες της χώρας και για την κανονική πληρωμή των μισθών και των συντάξεων».

Όταν η κυβέρνηση έχει δείξει ήδη τις πραγματικές τις προθέσεις, παίρνοντας τα χρήματα που προορίζονταν για μισθούς και συντάξεις και έχει αποπληρώσει με αυτά τις δόσεις προς το ΔΝΤ, έχει καμία σημασία αν τα αποθεματικά που δεσμεύει τώρα θα διατεθούν για πληρωμή μισθών και συντάξεων; Γιατί υποτιμούν τόσο πολύ τη νοημοσύνη των Ελλήνων οι συριζαίοι συνδικαλιστές;

Αυτή την περίοδο, οι μόνοι που πληρώνονται κανονικά είναι οι διεθνείς τοκογλύφοι. Όλοι οι άλλοι (πλην μισθωτών του δημοσίου και συνταξιούχων) απλούστατα δεν πληρώνονται. Ας τα έχουμε όλα αυτά υπόψιν μας, όταν και στην εφετινή Εργατική Πρωτομαγιά θα ακούμε ακούσια παχιά λόγια από τους κυβερνητικούς (και όχι μόνον) συνδικαλιστές.

Γιώργος Μάστορας