Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Ομολογία ήττας από τους σκευωρούς: “Τεχνικά δύσκολη” και νομικά αδύνατη η καταδίκη της Χρυσής Αυγής

Θρήνο ανείπωτο και κλάψα με οδυρμούς στο δημοσιογραφικό οργανισμό του ΔΟΛ σήμανε η έναρξη της πομπωδώς επονομαζόμενης «δίκης της Χρυσής Αυγής».
Με θράσος χιλίων πιθήκων, η χρεοκοπημένη (ηθικά, πολιτικά και οικονομικά) καθεστωτική δημοσιογραφία του ΔΟΛ απαιτεί σήμερα στο πρωτοσέλιδό της την καταδίκη της Χρυσής Αυγής, διότι στην αντίθετη περίπτωση θα επέλθει η πολιτική τραγωδία του Καθεστώτος των διεφθαρμένων!

Υπό τον βαρύγδουπο και συνάμα δραματικό τίτλο «Τραγωδία», η φυλλάδα «τα Νέα» υπογράφει άρθρο το οποίο επί της ουσίας επιβεβαιώνει με τον πλέον περίτρανο τρόπο, την αμιγώς πολιτική υφή των διώξεων εις βάρος της κοινοβουλευτικής ομάδος της Χρυσής Αυγής, φτάνοντας μέχρι του οικτρού σημείου να απαιτεί ωμά την χρήση οιουδήποτε μέσου (θεμιτού ή αθέμιτου) το οποίο θα συμβάλλει στην καταδίκη της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής, των στελεχών, μελών και φίλων της.

Ενδεικτική της ΔΟΛιας δημοσιογραφίας, η δεύτερη παράγραφος του πρωτοσέλιδου άρθρου, παράγραφος η οποία αποτυπώνει απόλυτα, την απόγνωση και τον πανικό του συγκροτήματος και σύσσωμου του αντισυνταγματικού τόξου καθώς η δίκη ξεκίνησε αλλά τα πολυδιαφημισμένα (εργολαβικά άραγε;) τεκμήρια ενοχής δεν βρέθηκαν ακόμη!

«Ούτως ή άλλως, το εγχείρημα είναι τεχνικά δύσκολο - δεκάδες δικογραφίες έχουν συγχωνευθεί σε μία χωρίς να έχει ληφθεί καν η μέριμνα ώστε να βρεθεί αίθουσα που να καλύπτει τις ανάγκες διεξαγωγής μιας δίκης με δικαιολογημένα μεγάλο ενδιαφέρον».

Όπου βεβαίως «εγχείρημα τεχνικά δύσκολο», υποδηλώνεται εμμέσως πλην σαφώς το προφανές: η καταδίκη (εγχείρημα) είναι νομικά αδύνατη (τεχνικά δύσκολο), οπότε πρέπει να αναζητηθούν άλλοι τρόποι καταδίκης. Τους τρόπους αυτούς οριοθετεί στην τελευταία παράγραφο, όπου δίκην ημερήσιας διαταγής προς δικαστικούς λειτουργούς ή προς τρομοκράτες, αναφέρει τα κάτωθι εκπληκτικά:

«Αλλά και η ιδέα της δίκης μιας φασιστικής οργάνωσης που έχει μετεξελιχθεί στην τρίτη πολιτική δύναμη της χώρας υποδηλώνει την ιστορική ευθύνη των λειτουργών της Δικαιοσύνης. Ας μην τους αφήσουμε να βγάλουν μόνοι το φίδι από την τρύπα»

Βρισκόμαστε ενώπιον της ωμής και αισχρής παρέμβασης του ΔΟΛ στην ανεξάρτητη Δικαιοσύνη; Σαφέστατα! Η «εκλεπτυσμένη» -τρόπο τινά- προσπάθεια ανάμιξης τρίτων προς «ενίσχυση» του έργου των δικαστικών λειτουργών, έχει διττό αντικείμενο:

α) Προτρέπει στην εκ νέου μετάβαση στο πρότερο καθεστώς του υπουργείου Δικαιοσύνης, με την πολιτική του αρχή, το διαβόητο «περιβάλλον Μπάμπη Αθανασίου» να σπάει τα τηλέφωνα προς τους δικαστικούς λειτουργούς, εν μέσω της ανακριτικής διαδικασίας.

β) Απειλεί εμμέσως τους δικαστικούς λειτουργούς της υπόθεσης, υπενθυμίζοντάς τους πως έχουν «ιστορική ευθύνη» να μην παρεκκλίνουν από τις μέχρι σήμερα μεθοδεύσεις οι οποίες καταφανώς έλαβαν χώρα προκειμένου να προφυλακιστούν η ηγεσία και βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Το μήνυμα προς τους δικαστικούς λειτουργούς για το τι θα συμβεί στην περίπτωση που επιχειρήσουν να εκτελέσουν απερίσπαστοι το έργο τους, κρίνοντας και αποφασίζοντας επί τεκμηριωμένων στοιχείων και κινούμενοι αυστηρά σε νομικά πλαίσια, το δίνει η εφημερίδα «τα Νέα» επίσης στο πρωτοσέλιδο και είναι εξόχως συμβολικό: πρόκειται για το εξώφυλλο του φύλλου της 28ης Ιουνίου 1988, αναφορικά με τη δολοφονία από τη 17 Νοέμβρη του Ουίλιαμ Νορντίν. Ο τίτλος εκείνου του φύλλου -υπενθυμίζουν τα «δημοκρατικά» Νέα- παραμένει επίκαιρος: «ΑΝΕΤΑ! Και σε στόχο φρουρούμενο».

Έχει κανείς αμφιβολία πως ο ΔΟΛ επιδιώκει σώνει και καλά, την καταδίκη της Χρυσής Αυγής;