Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Κραυγή απόγνωσης από τους κατοίκους και τους καταστηματάρχες των Αθηνών για τον κατακλεισμό από λαθρομετανάστες στην Ομόνοια...

σ.σ.ΠΑΣΠΑΡΤΟΥ: Τα λάθη (ψήφος σε ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ και Καμίνη/Σακελλαρίδη) πληρώνονται. Ευλπιστούμε να είναι και τα τελευταία.


Έντονη είναι η αντίδραση των κατοίκων και των επιχειρηματιών της περιοχής της Ομόνοιας, οι οποίοι είναι αντίθετοι στο ενδεχόμενο να διατεθούν ακίνητα της περιοχής προκειμένου να φιλοξενηθούν λαθρομετανάστες. Διαμαρτύρονται έντονα για την πιθανότητα να λειτουργήσει το ιστορικό ξενοδοχείο «La mirage» ως χώρος φιλοξενίας των λαθρομεταναστών, οι οποίοι καταφθάνουν με απίστευτους ρυθμούς το τελευταίο χρονικό διάστημα στην Χώρα μας. Ο Καμίνης, μάλιστα, έδωσε μια λίστα με 1.800 ακίνητα, τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την στέγασή τους προκαλώντας την αρνητική αντίφαση κατοίκων και επιχειρηματιών της περιοχής.

«Δεν μπορούμε να ανεχτούμε άλλο αυτή την κατάσταση. Οι άνθρωποι αυτοί, αφού φτάνουν στα νησιά στα οποία διαμένουν μόνο για ....
δυο-τρία 24ωρα, έπειτα καταλήγουν ταλαιπωρημένοι να περιφέρονται στην Ομόνοια. Η πρόταση του δημάρχου Αθηναίων είναι πρόχειρη και βεβαίως άστοχη. Δεν λύνεται έτσι το πρόβλημα», ειπώθηκε χαρακτηριστικά, ενώ σε άλλες δηλώσεις επιχειρηματιών της περιοχής τονίζεται ότι «Πρέπει να κρατήσουμε ζωντανή την Ομόνοια», με αναφορά στις επιπτώσεις που θα έχει η κατάλυση των λαθρομεταναστών σε κτίρια της περιοχής. Ακόμη, υποστήριξαν ότι «το Κέντρο απειλείται επικίνδυνα» και πως «η παρουσία των μεταναστών στην πλατεία Ομονοίας έριξε τον τζίρο». Μάλιστα, ειπώθηκε ότι οι εικόνες με τους εξαθλιωμένους μετανάστες μαραζώνουν τους επαγγελματίες αφού πολλοί αποφεύγουν να κάνουν τις αγορές τους στην περιοχή επειδή φοβούνται.

Σε όλους αυτούς τους εκ του ασφαλούς «ανθρωπιστές» και «αντιρατσιστές», οι οποίοι από απόσταση ασφαλείας κουνούν το δάκτυλό τους για τις αντιδράσεις των κατοίκων της περιοχής, έχουμε να κάνουμε την εξής πρόταση: Να χρησιμοποιηθούν οι μεγάλες οικίες, όσων απ΄αυτούς διαθέτουν τέτοιες, και εκεί να φιλοξενηθούν για όσο καιρό χρειαστεί οι πρόσφυγες. Όταν οι ίδιοι δείξουν έμπρακτα πόσο φιλάνθρωποι και πονόψυχοι είναι, δίνοντας το καλό παράδειγμα, τότε δικαιούνται να ζητήσουν το ίδιο από τους κατοίκους και τους επιχειρηματίες των Λαϊκών συνοικιών. Καναλάρχες, υπεραμειβόμενοι δημοσιογράφοι, ανήσυχοι και ευαισθητοποιημένοι μεγαλοαστοί των Βορείων προαστίων, το ΚΚΕ με το τεράστιο σε έκταση «σπίτι του λαού» και οι λοιποί «μπρούκληδες» της πάσης φύσεως αριστεράς και υπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ας δώσουν μια αποστομωτική απάντηση σ΄όλους όσοι αμφισβητούν την έμφυτη γενναιοδωρία τους. Ας δείξουν την μεγαλοκαρδία τους και ας μοιραστούν τις ανέσεις των πολύτιμων κατοικιών τους με τους δυστυχισμένους και ταλαιπωρημένους ανθρώπους που συρρέουν στην Χώρα μας.

Το Γραφείο Τύπου της Χρυσής Αυγής σημείωσε: "Μόνη λύση για την εθνική πληγή της λαθρομετανάστευσης είναι η εφαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας και η άμεση απέλαση όσων αλλοδαπών εισέρχονται παράνομα στην χώρα.".            


Γιώργος Μάστορας