Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΜΑΣ… ΣΩΣΟΥΝ – ΚΟΦΤΕ ΦΑΤΣΕΣ ΚΑΙ ΒΓΑΛΤΕ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ!

Τους… κυνηγούς του παρανόμου χρέους διεθνώς, που κάλεσε η συγκυβέρνηση των Τσιπροκαμμένων για να μας… σώσουν με την Επιτροπή Αλήθειας Ελληνικού Δημοσίου Χρέους, παρουσιάζει όλους μαζί και τον καθένα ξεχωριστά, το «Πρώτο Θέμα». Πρόκειται για «οικονομολόγους» και «μάχιμους ιδεολόγους, αριστερούς ακτιβιστές» από την Ευρώπη και τη Λατινική Αμερική». Ιδού ένα μέρος από το σχετικό ρεπορτάζ:

«Έχοντας ως σημείο αναφοράς την ομώνυμη Επιτροπή για την Ακύρωση του Χρέους του Τρίτου Κόσμου (CADTM) και ένσημα στα αντίστοιχα κοινωνικά κινήματα των....
κρατών τους, οι συγκεκριμένοι επιστήμονες θα βάλουν στο μικροσκόπιο το ελληνικό δημόσιο χρέος. Πρόκειται για την υλοποίηση μιας ιδέας που εν Ελλάδι διατυπώθηκε για πρώτη φορά από τον καθηγητή Οικονομικών στη Σχολή Ανατολικών και Αφρικανικών Μελετών του Πανεπιστημίου του Λονδίνου και βουλευτή Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Λαπαβίτσα το καλοκαίρι του 2010. Εκτοτε τη σκυτάλη πήρε η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σοφία Σακοράφα, υπεύθυνη πλέον για τις σχέσεις της επιτροπής με το Ευρωκοινοβούλιο και τα κοινοβούλια ξένων χωρών».


Όμως, εδώ ισχύει αυτό που λέει ο λαός μας: «κόψε φάτσα και βγάλε συμπέρασμα». Και «κόβοντας φάτσες», συμπεραίνουμε ότι μάλλον πρόκειται για κάποιους ξεχασμένους… χίπηδες από τα… Μάταλα. Που σε άλλες εποχές, θα μπορούσαν να παίξουν πολύ πειστικά τους ρόλους των κομπάρσων στην ξεκαρδιστική κωμωδία της Ρένας Βλαχοπούλου, «Η θεία μου η χίπισσα». Και όχι να… σώσουν την Ελλάδα.