Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Ο Mister Tsipras στην Μόσχα: Επίσκεψη ουσίας ή κοροϊδίας;

Γράφει ο Αντίοχος

Όπως έγινε γνωστό, στις 8 Απριλίου ο mister Tsipras θα επισκεφθεί την Μόσχα και θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο Πούτιν.  


Σύμφωνα με το αρχικό πρόγραμμα, ο πρωθυπουργός επρόκειτο να μεταβεί στη ρωσική πρωτεύουσα στις 9 Μαΐου, για να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις για τα 70 χρόνια από τη λήξη του Β΄ Π.Π., ωστόσο η ημέρα εκείνη θεωρήθηκε ακατάλληλη για συζητήσεις και κανονίστηκε η επίσπευση της επίσκεψης.

Σύμφωνα με τα παπαγαλάκια της συγκυβέρνησης, το Μαξίμου επεδίωξε την επίσπευση της συνάντησης του πρωθυπουργού με τον Ρώσο πρόεδρο, σε αναζήτηση «ισχυρών συμμάχων και εκτός ευρωζώνης», λόγω των ασφυκτικών οικονομικών συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί για την Ελλάδα.

Πρόκειται βεβαίως για παραμύθια της Χαλιμάς! Ο Tsipras γνώριζε καλά την οικονομική κατάσταση της χώρας, πολύ πριν από τις εκλογές, αλλά και την αντιμετώπιση που θα είχε από τους εκπροσώπους των διεθνών τοκογλύφων. Κι αν ήθελε πράγματι να βρει άλλη διέξοδο, θα είχε πάει προ των εκλογών ή έστω αμέσως μετά απ’ αυτές, στην Μόσχα. Άρα, η επίσκεψη του Απριλίου θα είναι μια ακόμα απόπειρα εξαπάτησης του ελληνικού λαού, δήθεν ότι αναζήτησε κι άλλες πηγές χρηματοδότησης της χώρας.

Και να μην ξεχνάμε, ότι τον ίδιο δρόμο πήρε και ο Jeffrey, τρεις μήνες μετά την εκλογική του νίκη, του 2009. Μάλιστα, στην ανακοίνωση που είχε εκδοθεί από τη συγκεκριμένη επίσκεψη, γινόταν λόγος πως θα αφορούσε τα θέματα της οικονομίας και της ενέργειας. Σας τη θυμίζουμε:

«Αναμένεται ότι κατά τις συνομιλίες των επικεφαλής των κυβερνήσεων των δύο χωρών, που έχουν προγραμματιστεί για τις 16 Φεβρουαρίου, θα θιγεί ευρύ φάσμα θεμάτων της ρωσοελληνικής συνεργασίας, συμπεριλαμβανομένων των τομέων της οικονομίας, της ενέργειας και της στρατιωτικής-τεχνικής συνεργασίας».

Και ποιο ήταν το αποτέλεσμα; Όπως πληροφορηθήκαμε εκ των υστέρων, όταν ο πρόεδρος Πούτιν είπε στον Jeffrey για τη βούληση της Ρωσίας να συνδράμει οικονομικά την (προμνημονιακή ακόμα…) Ελλάδα, αυτός έκανε τον χαζό και του μιλούσε για… πράσινη ανάπτυξη και πράσινα άλογα! Ε, τέτοια τύχη θα έχει και η επίσκεψη του mister Tsipra!