Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Δύο καυτά ερωτήματα προς τους εισαγγελείς της χώρας

Γράφει ο Αντίοχος

Ως γνωστόν, ο εισαγγελέας ρατσισμού (όλα τα’ χαμε, αυτό μας έλλειπε…) διέταξε προκαταρκτική εξέταση για φέιγ βολάν, στα οποία αναγράφεται το σύνθημα «έξω οι λαθρομετανάστες από την Ελλάδα», για τα παρακάτω αδικήματα:


α. Δημόσιας και δια του Τύπου υποκίνησης βίας και μίσους κατά προσώπων που προσδιορίζονται με βάση τη φυλή, το χρώμα, την εθνική ή εθνοτική καταγωγή, κατά τρόπο που εκθέτει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη και συνεχή απειλή για την ζωή, την ελευθερία και τη σωματική ακεραιότητα των ως άνω προσώπων.

β. Συγκρότηση και συμμετοχή σε οργάνωση που επιδιώκει συστηματικά την τέλεση ρατσιστικών πράξεων.

Βέβαια, το κατά πόσον είναι παράνομο ένα σύνθημα που συμφωνεί με τον ισχύοντα νόμο, ο οποίος προβλέπει την απέλαση όσων εισέρχονται λάθρα στο ελληνικό έδαφος, είναι στην κρίση του καθενός.
Ωστόσο, με αφορμή τις χθεσινές συγκεντρώσεις κατά του «ρατσισμού», θα θέσουμε δύο ερωτήματα προς τους εισαγγελείς της χώρας:

1ον) Στις συγκεντρώσεις αυτές συμμετείχαν και πολλοί αλλοδαποί. Ωστόσο, το Σύνταγμα της Ελλάδος, στην παράγραφο 1 του άρθρου 11, προβλέπει ότι το δικαίωμα της συνάθροισης το έχουν μόνο οι Έλληνες: «Οι Έλληνες έχουν το δικαίωμα να συνέρχονται ήσυχα και χωρίς όπλα». Ασκήθηκε άραγε καμιά δίωξη κατά των διοργανωτών των συγκεντρώσεων και όσων αλλοδαπών συμμετείχαν -παράνομα και αντισυνταγματικά- σ’ αυτές;

2ον) Βλέπουμε σε πανό το σύνθημα συγκεκριμένης αριστερίστικης οργάνωσης «Τσακίστε τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής» (το οποίο έχουν επίσης χρησιμοποιήσει κατά κόρον συριζαίοι και κουκουέδες…). Πρόκειται για ένα σύνθημα που –πέραν του ότι είναι ο ορισμός του «ρατσισμού»- προτρέπει ευθέως και σε βία κατά συγκεκριμένων προσώπων –κι όχι γενικώς και αορίστως κατά κάποιας αφηρημένης ιδεολογίας- των χρυσαυγιτών, βουλευτών, στελεχών, μελών και απλών ψηφοφόρων.

Δεν το έχουν δει άραγε οι εισαγγελείς αυτής της χώρας;

Εθνικισμός.net