Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

Αλλαγή ηγεσίας στην εγκληματική οργάνωση ΠΑΣΟΚ μέσα στο καλοκαίρι

Στις 7 Ιουνίου εξαγγέλθηκε η διαδικασία για την εκλογή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, στην οποία διαδικασία δεν θα συμμετάσχει – όπως δήλωσε – ο έως τώρα αρχικαρεκλάρχης του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.


Το ενδιαφέρον στην υπόθεση δεν είναι, βεβαίως, το ποιος θα ηγείται από δω και πέρα στο συγκεκριμένο εξωκοινοβουλευτικό μόρφωμα. Αυτό που έχει πραγματικό ενδιαφέρον είναι τι θα συμβεί από δω και πέρα στο εσωτερικό της οργάνωσης, που με τον μανδύα πολιτικού κόμματος αποσκοπούσε στην διασπάθιση του δημοσίου χρήματος.

Ο Βενιζέλος αποχωρεί από την ηγεσία και μάλλον ο χρόνος της αποχώρησης συμπίπτει με το κλείσιμο ανοιχτών ποινικών υποθέσεων, που αφορούν το κόμμα, ώστε η απώλεια της θέσεώς του να μην έχει επιπτώσεις, όπως αυτές που βιώνει ο Παπακωνσταντίνου τώρα. Ήδη έχουν κατατεθεί τα πρώτα ονόματα ενδιαφερομένων για να αναλάβουν τα ηνία και να συνοδεύσουν το ΠΑΣΟΚ στον πολιτικό του τάφο.

Ο Βενιζέλος εξέρχεται σιγά – σιγά από την κεντρική πολιτική σκηνή της χώρας και στις επόμενες εκλογές θα τον ακολουθήσει και ολόκληρο το ΠΑΣΟΚ, σηματοδοτώντας την απαρχή της καθάρσεως, που θα ολοκληρωθεί με την Χρυσή Αυγή του Ελληνισμού.