Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Οι νεοφιλελεύθερες και μαρξιστικές επιλογές δεν είναι μεταναστευτική πολιτική… είναι κοροϊδία!

Είναι πλέον κοινός τόπος, όσοι έχουν ασκήσει οποιασδήποτε μορφής διοίκηση, να θεωρούνται ειδικοί επί του αντικειμένου, άσχετα με το πως αξιολογήθηκαν στη διάρκεια της θητείας τους και να εκφράζουν άποψη επί παντός επιστητού. 
Σε περιπτώσεις μάλιστα δικομματικού – διπολικού κατεστημένου, είναι σχεδόν αναγκαιότητα στα πλαίσια εξαπάτησης των αφελών ψηφοφόρων, προκειμένου να υφαρπάξουν την ψήφο τους.

Πιο συγκεκριμένα αξίζει κάποιος να δει το θέμα της λαθρομετανάστευσης, το οποίο φαίνεται ότι απασχολεί την ελληνική κοινωνία εξίσου με την οικονομία. Ο Λαϊκός Σύνδεσμος, αν και απηνώς διωκόμενος, είναι αυτός που καθορίζει σήμερα την πολιτική ατζέντα, ακριβώς λόγω της στενής του σχέσης με το λαό, που του επιτρέπει να αφουγκράζεται το προβλήματα αμεσότερα από ότι οι καρεκλοκένταυροι των υπουργείων. Με το που ξεκίνησε η Χρυσή Αυγή πολιτικές δράσεις για τη λαθρομετανάστευση, θεώρησαν υποχρέωσή τους όλοι οι πρώην και οι νυν, κυβερνητικοί και αντιπολιτευόμενοι, να τοποθετηθούν, πιστοί στα δεδομένα του γνωστού «τόξου». 

Ο λόγος για τον πρώην υπουργό Μακεδονίας Θράκης, που εμφανίστηκε με ερώτηση του στη βουλή για το θέμα και δημοσιοποίησε τη δράση του με άρθρα στον Τύπο. Ξεχνάει φυσικά ο πρώην, ότι μέχρι πριν από λίγο κατείχε κυβερνητική θέση και εμφανίζεται λάβρος κατά των κυβερνητικών επιλογών σε θέματα μεταναστευτικής πολιτικής. Οι διαφωνίες του όμως παραμένουν σε διαδικαστικό επίπεδο, χωρίς ν’ αγγίζουν την ουσία του προβλήματος. Αποδέχεται ως δεδομένη την εισβολή που υφίσταται η χώρα και τον απασχολεί αποκλειστικά το διαχειριστικό κομμάτι της ύπαρξης ή μη των κέντρων κράτησης, που δημιούργησε η κυβέρνησή του, καθώς και το «τι θα πούμε στους ευρωπαίους», χωρίς καν να περνάει απ’ το μυαλό του ότι το μείζον είναι η θωράκιση της χώρας και η επαναπροώθηση όλων αυτών των σύγχρονων σκλάβων στις πατρίδες τους.

Τα πρώτα δείγματα της μεταναστευτικής πολιτικής της νέας κυβέρνησης είναι απογοητευτικά και άκρως επικίνδυνα, καθιστώντας την Ελλάδα κυριολεκτικά ανοχύρωτη απέναντι σε κάθε επίδοξο νεοέποικο, αλλά και αναμενόμενα, αφού οι πολιτικές θέσεις του κυβερνόντος κόμματος ήταν γνωστές από πριν.

Εκ κατακλείδι το θέμα δεν είναι το μικρότερο κακό, γιατί αμφότερες οι συγκυβερνήσεις Σαμαροβενιζέλων και Σανέλ αποδέχονται την ύπαρξη και την παραμονή, όσων έφτασαν στη χώρα μας με παράνομο τρόπο και δεν σχεδιάζουν τίποτα για την επαναπροώθηση τους. Η κακή ή η χειρότερη διαχείριση του μείζονος αυτού προβλήματος δεν αποτελεί λύση και καλά θα κάνουν όσοι κατείχαν κυβερνητικές θέσεις μέχρι πρόσφατα, να σιωπούν, αναλογιζόμενοι τις ευθύνες τους, αντί να επιμένουν στις ίδιες λάθος νεοφιλελεύθερες ή μαρξιστικές πολιτικές πρακτικές.

Ο Λαϊκός Σύνδεσμος δεν πρόκειται να ανεχθεί την προκλητική αδιαφορία του ανθελληνικού κράτους για τους εξαθλιωμένους Έλληνες και την ίδια στιγμή να σκορπά εκατομμύρια σε προνόμια των λαθρομεταναστών. Οι Έλληνες Εθνικιστές αγωνίζονται για να πάρουμε την Πατρίδα μας πίσω.

Καρανικόλας Χρήστος - Τ.Ο. Θεσσαλονίκης