Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Ο ΣΟΡΟΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΤΗΣ ΑΜΥΓΔΑΛΕΖΑΣ!

Γράφει ο Αθανάσιος Βασιλόπουλος

Ως γνωστόν, ο σιωνιστής αρχικερδοσκόπος Τζορτζ Σόρος, μέσω του ιδρύματός του Open Society Foundation δραστηριοποιείται από τον Ιανουάριο του 2014 στην Ελλάδα με τα Κέντρα Αλληλεγγύης Solidarity Now (που συνεργάζονται με τέσσερις εγχώριες ΜΚΟ).
 
Ποιοί είναι οι αποδέκτες του ανθρωπιστικού έργου του ιδρύματος Σόρος; Όχι βέβαια οι Έλληνες, αλλά οι λαθρομετανάστες που αφήνονται ελεύθεροι από την Αμυγδαλέζα. Αναφέρει σχετικά ρεπορτάζ του «Πρώτου Θέματος»:

«Ο ιδρυτής του, ο γνωστός Αμερικανός μεγαλοεπενδυτής-κερδοσκόπος Τζορτζ Σόρος, αναλαμβάνει τώρα και την προστασία των μεταναστών που αφήνονται ελεύθεροι από τα κέντρα κράτησης με το δίκτυο Solidarity Now… Στα φιλανθρωπικά κέντρα του Τζορτζ Σόρος βρίσκουν καταφύγιο καθημερινά....
χιλιάδες μετανάστες, οι οποίοι αναζητούν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υγειονομικής περίθαλψης, νομική συμβουλευτική υποστήριξη, εκπαίδευση, βοήθεια στην εξεύρεση εργασίας αλλά και κοινωνική – ψυχολογική στήριξη.

Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους, καθώς από τον Ιανουάριο, οπότε άνοιξε το Κέντρο Αλληλεγγύης στην Αθήνα, το έχουν επισκεφθεί 11.000 άνθρωποι, εκ των οποίων το 75% είναι μετανάστες, οι οποίοι αυξάνονται διαρκώς λόγω των απελευθερώσεων από τα κέντρα κράτησης.

Μιλώντας στο «Θέμα» ο διευθύνων σύμβουλος του Κέντρου Αλληλεγγύης Επαμεινώνδας Φαρμάκης είπε τα εξής σχετικά με τους αλλοδαπούς που βγαίνουν από τα κέντρα κράτησης και φτάνουν στο κέντρο της Αθήνας: «Αυτοί έρχονται σε εμάς και ζητούν τη δική μας υποστήριξη. Όπως καταλαβαίνετε, ο αριθμός των ανθρώπων αυξάνεται διαρκώς. Οι συγκεκριμένοι μετανάστες ζητούν κυρίως νομική υποστήριξη ώστε να βγάλουν νόμιμα χαρτιά και να αιτηθούν άσυλο. Αυτό που πρέπει να αναφέρουμε είναι ότι έρχονται και πολλές οικογένειες μεταναστών γιατί διαθέτουμε και Κέντρο για Παιδιά».

(ΥΓ): Ας είναι τα παραπάνω μια απάντηση σε όσους αναρωτιούνται πως επιβιώνουν οι λαθρομετανάστες στη μνημονιακή Ελλάδα υπό τέτοιες συνθήκες κρίσης και γιατί δεν αυτοκτονούν από απελπισία, όπως πράττουν χιλιάδες δυστυχείς Έλληνες!