Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

«Χιτλερικά» χαρακτήρισε τα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία ο υπουργός Παιδείας!

Ο αυτοχαρακτηριζόμενος ως μαρξιστής υπουργός Παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς δείχνει από τις πρώτες ημέρες της θητείας του ότι ο ισοπεδωτισμός είναι το κυριότερο χαρακτηριστικό των αντιλήψεών του.
Μετά την περιβόητη δήλωσή του ότι ο θεσμός της Αριστείας είναι «ρετσινιά», «κάτι τρομερό» και «στρεβλή φιλοδοξία», επανήλθε δριμύτερος λέγοντας ότι το «εγχείρημα των πρότυπων και πειραματικών σχολείων στη Χώρα μοιάζει σχεδόν έως και χιτλερικό»!
 
Δεν είναι καθόλου τυχαία η μαρξιστική καταβολή του Μπαλτά, την οποία επικαλείται ακόμη και τώρα. Αν ο φιλελευθερισμός δίνει την ευκαιρία διάκρισης μόνο σε όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα, ο μαρξισμός φτάνει στο αντίθετο άκρο του εξισωτισμού των πάντων. Μια φρικτή «λογική» του Προκρούστη αναβιώνει με φρικαλέο τρόπο, αρνούμενη την εξέλιξη και την πρόοδο των ανθρώπων. Ο μαρξιστής Μπαλτάς ενοχλείται, επειδή τα Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία κινούνται με βάση την Αριστεία και θεωρεί ότι πρέπει να απαξιωθεί το καλύτερο εις βάρος του όποιου καλού, με τη θεσμοθέτηση της αδιαφορίας, της μετριότητας, της οκνηρίας.

Εννοείται, ότι με τη στείρα προσέγγιση του Μπαλτά, ο οποίος παραμένει προσκολλημένος σε μια αποτυχημένη ιστορικά, ανεδαφική και απάνθρωπη ιδεολογία, οτιδήποτε προάγει την ευγενή άμιλλα και την προτροπή προς τη βελτίωση των μαθητών χαρακτηρίζεται ως «χιτλερικό». Γι αυτό και ως Μπαλτάς (όνομα και πράγμα) και με την αρωγή του νέου γενικού γραμματέα του υπουργείου Δημήτρη Χασάπη (…) φροντίζει να πετσοκόψει κάθε εκδήλωση ικανοτήτων που μπορεί να χαρακτηρίζει τους μαθητές που ξεχωρίζουν.

Ο εξισωτισμός του Μπαλτά και των πολιτικών του προϊσταμένων δεν έχει να κάνει σε καμία περίπτωση με την ισονομία και τη διανομή ίσων ευκαιριών, αλλά με τον αφύσικο - και ως εκ τούτου επικίνδυνο – χαρακτήρα των μαρξιστικών ουτοπιών, οι οποίες εκτός από τις εκατόμβες θυμάτων δημιουργούν και κοινωνίες εκτρώματα, με πολίτες ισοπεδωμένους εκ των προτέρων. Ο Μπαλτάς και ο Χασάπης θα ήταν ίσως χρήσιμοι σε κάποιο κρεοπωλείο, και αυτό με επιφύλαξη. Για το υπουργείο Παιδείας, όμως, είναι εντελώς ακατάλληλοι.

Γιώργος Μάστορας