Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Σφαλιάρα από τρόικα στον Λαφαζάνη: Για τις ιδιωτικοποιήσεις αποφασίζουμε εμείς!

Η εσωκομματική διαφωνία στον ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι άρχισε να δυσαρεστεί τους επικυρίαρχους, που σπεύδουν να την κατασβέσουν.
Μπορεί αρχικώς να θεωρούσαν αναγκαία αυτή την διφωνία στα πλαίσια της εξαπάτησης του κόσμου για να μην έρθει η Χρυσή Αυγή. Όμως τώρα αντιλαμβάνονται ότι αυτή η διφωνία, με τις παρούσες πολιτικές συνθήκες, δεν μπορεί να αποδώσει και έρχεται ενάντια στα συμφέροντά τους, αποδομώντας πιο γρήγορα ακόμα την συγκυβέρνηση των φαιδρών.

Παρότι στο e – mail του ο Βαρουφάκης ήταν σαφέστατος για την απρόσκοπτη συνέχιση των ιδιωτικοποιήσεων, σε πείσμα των προεκλογικών εξαγγελιών Σύριζα, ο Λαφαζάνης τεχνηέντως προσπαθεί να παραπλανήσει τον κόσμο για να μην καταλάβει την κωλοτούμπα. Έτσι ο εκπρόσωπος του Υπ. Οικονομικών της Γερμανίας, Μάρτιν Γέγκερ, αναγκάστηκε να πει τα πράγματα με το όνομά τους, μη σεβόμενος καν την συμφωνημένη «αντιμνημονιακή» ορολογία. Συγκεκριμένα, μιλώντας σε δημοσιογράφους είπε: «Εάν η Ελλάδα έχει τέτοια πρόθεση, αυτό θα πρέπει να συμφωνηθεί με στενή συνεργασία με την τρόικα»

Αυτό που λέει ο Γερμανός εκπρόσωπος του Σόιμπλε, είναι ακριβώς αυτό που υπέγραψε ο Βαρουφάκης, ότι δηλαδή η συνεννόηση για το οτιδήποτε θα γίνεται με τους «θεσμούς», δηλαδή με την τρόικα. Επιπροσθέτως, όπως έχει ήδη συμφωνηθεί οι ιδιωτικοποιήσεις που έχουν ήδη αρχίσει (ΕΥΔΑΠ, ΟΤΕ, ΔΕΗ, Ελληνικό κ.ο.κ.) θα συνεχιστούν κανονικότατα, υπό την νέα διευρυμένη και ανανεωμένη σύνθεση του ΤΑΙΠΕΔ. Η όποια συνεννόηση θα γίνει για ότι δεν έχει αρχίσει ακόμα, πάντα με «σεβασμό» σε ό,τι έχει ήδη υπογράψει αυτή και η προηγούμενη κυβέρνηση.