Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

ΠΟΙΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΡΗΞΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ;


Όπως είναι γνωστό, η φυλλάδα των Ιών δημοσίευσε προχθές τα ευρήματα (;) δημοσκόπησης της εταίρας Marc. Χθες, δημοσιεύθηκε το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης, με διάφορα ερωτήματα, σχετικά με τη στάση της συγκυβέρνησης κατά τη «σκληρή διαπραγμάτευση», τις… «ανάσες αξιοπρέπειας» κ.τ.λ. Για την οικονομία της συζητήσεως, θα δεχθούμε ότι όλα τα ευρήματα δεν είναι «πειραγμένα».
 
Βέβαια, οι απαντήσεις σ’ αυτά τα ερωτήματα είναι αναλόγως των εντυπώσεων της στιγμής και της επικοινωνιακής διαχείρισης που κάνει η συγκυβέρνηση και τα ΜΜΕ. Ανά πάσα στιγμή, όλα αυτά μπορεί να αλλάξουν και μάλιστα άρδην, αναλόγως με τις εξελίξεις που θα υπάρξουν.
 
Ωστόσο, υπάρχει και....
μια ερώτηση, στην οποία οι απαντήσεις δεν είναι καθόλου πρόσκαιρες: «Ρήξη ή έντιμος συμβιβασμός;» (με τους διεθνείς τοκογλύφους, εννοείται), σε κάθε περίπτωση κι όχι μόνο στη συγκεκριμένη περίπτωση της «διαπραγμάτευσης» των Τσιπροκαμμένων. Εδώ βλέπουμε καθαρά πόσα απίδια πιάνει ο σάκος και ποιών κομμάτων οι ψηφοφόροι είναι κατά πλειοψηφία «και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ» (δηλαδή με τις κάθε είδους μαγκιές, αρκεί να είναι… τζάμπα, και μετά υπέρ του… όπισθεν ολοταχώς στην υποτέλεια του ευρώ). Εδώ, λοιπόν, φαίνεται ποιο κόμμα είναι το αντισυστημικό και ποια είναι του καθίσματος στα… τέσσερα.
 
Ιδού και τα ποσοστά των ψηφοφόρων των διαφόρων κομμάτων που τάσσονται υπέρ της ρήξης:
 
Χρυσή Αυγή 60%
ΚΚΕ 52%
ΣΥΡΙΖΑ 40%
Κόμμα Καμμένου 39%
Άλλο Κόμμα 31%
ΠΑΣΟΚ 11,5%
ΝΔ 10%
Ποτάμι 5,9%
 
Τα συμπεράσματα δικά σας!
 
(ΥΓ): Και οι κότες, όξω από την παράγκα!