Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Τελικά όχι Κούγκι, αλλά... κιούγκι

Σε δημοσιογραφική παρερμηνεία αποδείχτηκε τελικά ότι οφείλεται η δήλωση του νυν ΥΠΕΘΑ Πάνου Καμμένου ότι: «Αν δεν πάρουμε αυτό που θέλουμε από τη διαπραγμάτευση θα το κάνουμε Κούγκι».


Νομίζω ότι ο Πρόεδρος των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», δεν εννοούσε το Κούγκι του Σουλίου, όπου έλαβε χώρα το ηρωικό ολοκαύτωμα του καλόγερου Σαμουήλ και των τελευταίων υπερασπιστών που είχαν απομείνει σε αυτό κατά την πολιορκία του Αλή Πασά.

Προφανώς εννοούσε ότι η διαπραγμάτευση θα καταλήξει σε Κιούγκι. Το οποίο σύμφωνα με το λεξικό Μπαμπινιώτη σημαίνει: «υδροσωλήνας που χρησιμοποιείται στους υπονόμους ή σωλήνας του συστήματος αποχετεύσεως», ήτοι βοθροσωλήνας. Και ομολογώ ότι τα κατάφεραν.

Το πρόβλημα βέβαια με την κυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ - ΚΑΜΜΕΝΟΥ (ή χάριν συντομίας ΣΥ-ΚΑΜΜΕΝΟΥ), είναι ότι δεν οδήγησαν σε «κιούγκι» μόνο την οικονομική διαπραγμάτευση, αλλά δυστυχώς και μια σειρά από εθνικά θέματα, όπως για παράδειγμα την τελετή μνήμης των Ιμίων.

Εκεί, ο γενναίος αυτός... βατραχανθροϊπτάμενος υπουργός (βλέπε πουλάδες ιπταμένων και σήματα Ο.Υ.Κ στο μπουφάν του σε παλαιότερες φωτογραφίες του), μη τολμώντας να προσγειωθεί με το ελικόπτερο στα Ίμια, επιβεβαίωσε με τρόπο de facto τον τουρκικό ισχυρισμό περί «γκρίζας ζώνης».

Είναι πραγματικά θλιβερό το ότι αυτός ο «νέος Καρατζαφέρης», (τεχνητό κατασκεύασμα-ανάχωμα του συστήματος εναντίον της Χρυσής Αυγής), αντί να πετύχει στην αποστολή του που είναι μάλλον η απαξίωση της Χρυσής Αυγής, απαξιώνει τελετές εθνικής μνήμης, όπως αυτή των Ιμίων, καθώς και εθνικά ορόσημα, όπως το Κούγκι.

Ειλικρινά νομίζω πως ένας και μόνο χαρακτηρισμός ταιριάζει στα κούφια λόγια και τις θεατρικές ενέργειες του θνησιγενούς κόμματός του: Αίσχος!  

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΡΑΪΣΚΟΣ