Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Τα κατευθυνόμενα συλλαλητήρια και η Αξιοπρέπεια

Τα συλλαλητήρια που οργανώνονται αυτές τις ημέρες δεν έχουν αυθόρμητο χαρακτήρα. Έστω και με έμμεσο τρόπο σχεδιάστηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ,
με τον σχεδιασμό αυτό να μην κρύβεται, καθώς τα κομματικά του μέσα, η συνδικαλιστική του παράταξη (ΜΕΤΑ), αλλά ακόμη και βουλευτές από το βήμα της Βουλής καλούσαν τον Λαό σε συλλαλητήρια στήριξης της κυβερνητικής πολιτικής.

Σημασία, όμως, έχει κυρίως το περιεχόμενο αυτών των συλλαλητηρίων, το στίγμα του οποίου έδωσε το ίδιο το πρωθυπουργικό tweet: «Στις πόλεις της Ελλάδας και της Ευρώπης ο λαός δίνει τη μάχη της διαπραγμάτευσης. Είναι η δύναμή μας!». Ο Ελληνικός Λαός, όμως, δεν χρησιμοποιείται πραγματικά ως δύναμη διαπραγμάτευσης, αλλά αντιμετωπίζεται ως χειροκροτητής μιας κυβέρνησης, η οποία ξεχνώντας τα όσα υποστήριζε στο παρελθόν παζαρεύει με τους δανειστές, εκλιπαρώντας για λίγα ψίχουλα ελεημοσύνης, αντί να καταγγείλει δυναμικά το μνημόνιο. Η νέα κυβέρνηση επιζητεί τους Έλληνες ως κλακαδόρους για τις καθημερινές (αλλά αθόρυβες) κωλοτούμπες που κάνει, διολισθαίνοντας ολοένα και περισσότερο προς τις θέσεις των διεθνών τοκογλύφων.

Είναι ολοφάνερο ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να κερδίσει χρόνο, όχι έναντι των δανειστών, αλλά έναντι του Ελληνικού Λαού, τον οποίο παραμύθιαζε αγρίως πριν τις εκλογές της 25ηςΙανουαρίου. Απαντώντας, λοιπόν, στο κεντρικό σύνθημα των συλλαλητηρίων της Κυριακής, τα οποία είχαν ως τίτλο το «Ανάσα Αξιοπρέπειας», έχουμε να πούμε ότι αυτού του είδους τα συλλαλητήρια έχουν χαρακτήρα αποπροσανατολισμού και όχι Αξιοπρέπειας. Γιατί η Αξιοπρέπεια δεν είναι ένας ομιχλώδης ιδεοληπτικός φανατισμός, που βασίζεται στην άγνοια, την σύγχυση και το σερβίρισμα παραμυθιών, αλλά Γνώση σε βάθος και Συνειδητή τοποθέτηση με ξεκάθαρο περιεχόμενο διεκδικήσεων.

Η Αξιοπρέπεια της Πατρίδας και του Λαού δεν μπορεί να γίνεται αντικείμενο συμφωνιών και ξεπουλήματος κάτω από το τραπέζι. Όσοι συμπατριώτες μας συγκεντρώθηκαν στα κατευθυνόμενα αυτά συλλαλητήρια θα δοκιμάσουν σύντομα την πικρή γεύση μιας ακόμη διάψευσης ελπίδων και της επακόλουθης απογοήτευσης. Όταν (και) η νέα συγκυβέρνηση φανεί ανάξια των Λαϊκών προσδοκιών η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ θα είναι αυτή η οποία θα κρατήσει ψηλά και έμπρακτα τη Σημαία της Εθνικής και Κοινωνικής Αντίστασης στην επεκτεινόμενη μνημονιακή κατοχή.

Γιώργος Μάστορας