Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Κυβερνητικός εκπρόσωπος: Γίναμε νουδούλα και συντόμως θα πάρουμε σκληρά μέτρα εναντίον του Ελληνικού Λαού

Ήτο μία διαφορετική «χαρούμενη» ομολογουμένως νότα η συνέντευξη του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γαβριήλ Σακελλαρίδη, στον ραδιοφωνική συχνότητα του ΔΟΛ.
Εκεί φάνηκε ξεκάθαρα ότι η κυβέρνηση είχε έναν σχεδιασμό διατήρησης ενός «επαναστατικού» προφίλ για να ξεγελιούνται οι χαχόλοι, μέχρι να ολοκληρωθεί η μνημονιακή της κυβίστησή του.

Εφόσον τώρα έχουν υπογραφεί οι συμφωνίες, έχουν αποσταλεί τα email και αναμένουν την έγκριση του Ράιχσταγκ, πλέον δεν υφίσταται κανένας λόγος για «αντιμνημονιακά» προσωπεία και φανφάρες. Βεβαίως, θα διατηρηθούν κάποιοι οι οποίοι θα παίζουν το παιχνίδι της εσωτερικής αντιπολίτευσης, όμως το γεγονός της μη παραίτησής τους, τους κάνει εκ των προτέρων φαιδρούς και ανάξιους λόγου.

«Απολαύστε» Σακελλαρίδη: «Προβλήματα ρευστότητας υπάρχουν στην ελληνική οικονομία. Αυτό είναι γνωστό, το γνωρίζαμε και εμείς και πριν αναλάβουμε και το βλέπουμε τώρα και στην πράξη. Αυτή τη στιγμή αυτό που έχει σημασία είναι η ελληνική κυβέρνηση να κάνει τα πάντα ώστε να αντιμετωπίσει αυτά τα προβλήματα ρευστότητας. Συζητάμε και νομοθετικά μέτρα, τα οποία θα διευκολύνουν την εισροή χρημάτων στο ελληνικό δημόσιοστα ελληνικά ταμεία αλλά σίγουρα αυτό είναι και ένα ζήτημα, το οποίο αφορά και τους εταίρους μας. Είναι αλήθεια ότι υπάρχουν και δημοσιονομικά κενά και χρηματοδοτικά κενά και υπάρχουν και χρηματοδοτικές υποχρεώσεις της ελληνικής κυβέρνησης και αυτό είναι ένα ζήτημα, για το οποίο η ελληνική κυβέρνηση θα συνεργαστεί και με τους εταίρους αλλά και στο εσωτερικό της με νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα λάβει».

Φυσικά όταν ο Σακελλαρίδης μιλάει για «νομοθετικά μέτρα, τα οποία θα διευκολύνουν την εισροή χρημάτων στο ελληνικό δημόσιο», πολύ απλά λέει ότι θα επιβληθούν ΝΕΟΙ ΦΟΡΟΙ στα πλαίσια της συνεννόησης, πάντα, με τους «θεσμούς» δηλαδή την τρόικα. Όπως ακριβώς η νουδούλα δηλαδή!

Και για να μην μένει καμία αμφιβολία ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε νουδούλα, συνέχισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, λέγοντας: «Αυτή τη βδομάδα γίνεται όλη αυτή η διαδικασία και μέσα σε δυο, τρεις μέρες - επειδή πιστεύουμε ότι είναι μόνο ζήτημα πολιτικής απόφασης αν θα περάσει ή όχι από το ελληνικό κοινοβούλιο γιατί νομικά δεν τίθεται θέμα - θα το αποφασίσουμε και το μάθετε και εσείς».

Και τίθεται ευθέως το ερώτημα: Αν το νέο μνημόνιο δεν περάσει από την Βουλή, πως ακριβώς θα εφαρμοστεί; Μήπως με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, όπως έκαναν διαχρονικά μέχρι τώρα όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις;