Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

Για όσους δεν το κατάλαβαν το λέει μέχρι και ο Πρετεντέρης: Δανειακή σύμβαση και Μνημόνιο είναι το ίδιο πράγμα!

Ο Πρετεντέρης είναι ο πιο γνωστός παπαγάλος του Μνημονίου και του συστήματος και συνεχίζει ακάθεκτος το έργο του προς όφελος των εργοδοτών του.
Τις τελευταίες μέρες η νέα συγκυβέρνηση των ΣΑΝΕΛ αθετώντας τις προεκλογικές υποσχέσεις και την νωπή λαϊκή εντολή έκανε μνημονιακή στροφή 180 μοιρών, καθώς αυτό είχε συμφωνηθεί με τους διεθνείς τοκογλύφους.

Το γεγονός πως αυτήν την κωλοτούμπα θέλουν οι Συριζαίοι να την περάσουν ως σκληρή διαπραγμάτευση δεν πείθει ούτε τους χαχόλους τους. Όταν μάλιστα ο ίδιος ο Πρετεντέρης φτάνει στο σημείο να τους υποστηρίζει λέγοντας ότι το πάνε καλά, αφού συνεχίζουν την ίδια μνημονιακή πολιτική, τα περαιτέρω σχόλια περιττεύουν.

Δείτε τι γράφει σήμερα ο Πρετεντέρης: "Ειλικρινά η απορριπτική στάση της Γερμανίας στο ελληνικό αίτημα για παράταση του προγράμματος με εξέπληξε. Κι αρχίζω να προβληματίζομαι για τις επιδιώξεις τους. Διότι κατά τα άλλα (κι όπως προκύπτει σαφώς από το κείμενο της αίτησης) η ελληνική κυβέρνηση έχει αποδεχτεί τη λογική, τους όρους και τις προϋποθέσεις των δανειστών, όπως διατυπώθηκαν στη συνεδρίαση του Eurogroup της περασμένης ΔευτέραςΈστω κι αν προσπαθεί να καταφύγει σε πιο ασαφή και νεφελώδη ορολογία για να πέσει στα μαλάκα - αλλά αυτά είναι υπεκφυγές συνήθως θεμιτές στην ευρωπαϊκή πρακτική.

Επί της ουσίας, το αίτημα παράτασης ακολουθεί ακριβώς την ίδια διατύπωση που είχε χρησιμοποιήσει και ο Γκίκας Χαρδούβελης τον περασμένο Δεκέμβριο. Συνεπώς ό,τι ανανεώθηκε τότε, ανανεώνεται και τώρα - και όλοι ξέρουμε τι ανανεώθηκε τότε.

Η συμφωνία που παρατείνεται θεωρείται "δεσμευτική". Ο έλεγχος θα συνεχίσει να ασκείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το ΔΝΤ ενώ "οι ελληνικές Αρχές αναγνωρίζουν ότι οι διαδικασίες που έχουν συμφωνηθεί με τις προηγούμενες κυβερνήσεις διακόπηκαν" από τις εκλογές.

Έτσι, οι ελληνικές Αρχές ζητούν τώρα την παράταση της συμφωνίας ώστε από κοινού να προχωρήσουν "στην επιτυχή ολοκλήρωση και αξιολόγηση" του προγράμματος ή της συμφωνίας ή "της τρέχουσας διευθέτησης" - πείτε το όπως θέλετε αλλά όλοι καταλαβαίνουμε τι εννοούν".

Και επειδή εμείς δεν τρώμε αμάσητα τα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα, δείτε τι εννοούν:

Bankingnews: Παράταση δανειακής σύμβασης και Μνημόνιο είναι το ίδιο πράγμα!

Τι θα επικυρωθεί στο μνημονιακό Eurogroup;

Τεράστια κοροϊδία και κυβίστηση από τον Σύριζα: Κατατέθηκε η αίτηση παράτασης του Μνημονίου