Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Ο… καμένος πρόεδρος Πάνος, η κυβέρνηση «εθνικής ενότητας» και το plan b

Γράφει ο Αντίοχος

Ολίγον… μπερδεμένα μας τα λέει ο… καμένος πρόεδρος Πάνος, για τη συγκυβέρνηση στην οποία θέλει να συμμετάσχει, αν μπει στη βουλή - πράγμα που αποκλείεται, αλλά τέλος πάντων.

Σε συνέντευξη τύπου, λοιπόν, που έδωσε στην Λάρισα, είπε –μεταξύ των άλλων- και τα εξής:

«Το δίλημμα των τελευταίων ημερών πριν την κάλπη δεν είναι, αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα, αλλά αν το ποσοστό των Ανεξαρτήτων Ελλήνων θα είναι τέτοιο που θα αποτρέψει την αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ και θα σχηματιστεί κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες αποτελούν δικλείδα ασφαλείας σε μία αυριανή κυβέρνηση εθνικής ενότητας…».

Τι εννοεί ο… ποιητής (εκ του προχείρου…), μιλώντας –και μάλιστα δύο φορές- για «κυβέρνηση εθνικής ενότητας» κι όχι απλά και μόνον για συγκυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ; Μήπως εννοεί αυτό που εννοούσε και μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου 2012, με το «Plan B» που παρέδωσε στον πρόεδρο Κάρολο και στο οποίο δήλωνε πρόθυμος να συμμετάσχει σε μια «κυβέρνηση εθνικής ενότητας», αρκεί να του δώσουν το υπουργείο Εθνικής Αμύνης (και Εξοπλιστικών Προγραμμάτων…); Δηλαδή –υπό τις παρούσες συνθήκες- σε μια «μεγάλη συγκυβέρνηση» ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ και λοιπών καθεστωτικών δυνάμεων, που θα βαφτιστεί «κυβέρνηση εθνικής ενότητας» και θα ταράξει το λαό στα Μνημόνια;

Εθνικισμός