Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Αυτό το μνημόνιο ποιος θα το υπογράψει; O ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ ή μήπως και οι δυο μαζί;

Γράφει ο Αθανάσιος Βασιλόπουλος\

Μια… προειδοποίηση προς τους συστημικούς «μονομάχους» των εκλογών, απηύθυναν δύο διεθνή πρακτορεία ειδήσεων, που όπως καταλαβαίνετε έχουν εσωτερική πληροφόρηση και ξέρουν πολύ καλά τι γράφουν.


Πρόκειται για το Bloomberg και το Reuters, που αναφέρονται στο τρίτο Μνημόνιο που έρχεται μετά από τις εκλογές!

Έτσι, το μεν Bloomberg, υπενθυμίζει πως τον Ιούλιο και τον Αύγουστο του 2015 λήγουν δύο ελληνικά ομόλογα συνολικής αξίας ύψους 6,7 δισ. Ευρώ και επικαλούμενο ευρωπαίους αξιωματούχους, τονίζει πως η Ελλάδα κινδυνεύει με οικονομική κατάρρευση, αν μέχρι τον Ιούνιο δεν υπάρχει συμφωνία για νέα βοήθεια και πως τα ταμειακά της διαθέσιμα θα εξαντληθούν μέχρι τα μέσα του χρόνου. Κι όταν μιλάει για «βοήθεια», εννοεί μετά νέας «δανειακής σύμβασης», όπως κατ’ ευφημισμόν ονομάζεται το διαβόητο Μνημόνιο!

Το δε Reuters, επισημαίνει ότι η Κομισιόν εξετάζει για την Ελλάδα τρίτο πακέτο βοήθειας, μέσω εξάμηνης παράτασης του υπάρχοντος Μνημονίου. Αξιωματούχοι της Κομισιόν, αποκάλυψαν στο πρακτορείο πως οι Βρυξέλλες εξετάζουν την παράταση του υπάρχοντος προγράμματος έως και έξι μήνες, προκειμένου να υπάρξει περιθώριο διαπραγμάτευσης με τη νέα κυβέρνηση.

Και το ερώτημα που προκύπτει είναι το εξής: Αυτό το Μνημόνιο ποιος θα το υπογράψει; Ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ, ή μήπως και οι δύο μαζί, ως εταίροι μιας «μεγάλης συγκυβέρνησης»;

Εθνικισμός