Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Ήρθε κι έδεσε: Ο κ. Τίποτα υποψήφιος για την θέση του απολύτως Τίποτα - Εμπλοκή στην ψοφοδεξιά

«Κλείδωσε» όπως όλα δείχνουν η υποψηφιότητα του Δημήτρη Αβραμόπουλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Όπως μεταδίδει το "Βήμα" ο έτερος αντιπρόεδρος της ΝΔ (ο άλλος είναι ο Σταύρος Δήμας...) θα είναι οριστικά και αμετάκλητα η πρόταση της Κ.Ο. του Σύριζα και των Αν. Ελ. για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκράτιας.


Η πρώτη ψηφοφορία που θα γίνει την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου, στην οποία απαιτούνται 180 θετικές ψήφοι, θα δημιουργήσει τεράστιο εσωκομματικό πρόβλημα στην ψοφοδεξιά που ακόμα προσπαθεί να συμμαζέψει τα κομμάτια της μετά την συντριβή.

Είναι ερωτηματικό το τι θα πράξει ο βουλευτής Μεσσηνίας και υπό προθεσμία λήξης πρόεδρος της ΝΔ, Σαμαράς, γιατί στην καλύτερη περίπτωση θα αναγκαστεί σε μία ακόμα άτακτη υποχώρηση και την απόσυρση της υποψηφιότητας Δήμα, που ήταν και η αρχή του τέλους του.

Ήδη πολλά κορυφαία στελέχη της ΝΔ είναι γνώστες του έντονου παρασκηνίου για την προεδρική εκλογή και έχουν διαμηνύσει ότι στην περίπτωση που υποψήφιος είναι ο κ. Αβραμόπουλος θα πάνε απέναντι στην κομματική γραμμή. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης στη χθεσινή συνάντηση με τον Σαμαρά αναφέρθηκε στο θέμα και εξέφρασε την άποψη ότι το κόμμα πρέπει να υπερψηφίσει μια τέτοια υποψηφιότητα.

Στο ίδιο μήκος κύματος φαίνονται να κινούνται Ντόρα και Καραμανλής. Αν ο Αβραμόπουλος εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ανοίγει η θέση ενός Ευρωπαίου Επιτρόπου για τον Σύριζα.

Όπως και να έχει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος θα εκτελέσει τον ρόλο του: Ο "κ. Τίποτα" θα τοποθετηθεί στην θέση του "απολύτως τίποτα"!