Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

Λανγκάρντ (ΔΝΤ): θα κάνουμε παιχνίδι και με τον ΣΥΡΙΖΑ

Γράφει ο Αθανάσιος Βασιλόπουλος

Συνέντευξη στον ιρλανδικό ραδιοφωνικό σταθμό RTE έδωσε η επικεφαλής του πιο επίσημου τοκογλυφικού οργανισμού στον κόσμο (ΔΝΤ), Κριστίν Λανγκάρντ, με θέμα τις εξελίξεις που μπορεί να προκύψουν από το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ελλάδα.


Όταν, λοιπόν, ρωτήθηκε για το εάν μια πιθανή έξοδος της Ελλάδας θα ήταν καταστροφική για την ευρωζώνη, η Λανγκάρντ διευκρίνισε πως αυτό δεν είναι ούτε νομοθετικά εφικτό:
«Καταρχήν κάτι τέτοιο δεν επιτρέπεται βάσει των κανόνων της ζώνης του ευρώ και στη συνέχεια, πιστεύω ότι θα ήταν καταστροφικό για την Ελλάδα».

Θυμίζουμε, πως μιλώντας προ ημερών στο Council on Foreign Relations στην Ουάσιγκτον, για το ίδιο θέμα, η Λανγκάρντ είχε εμφανιστεί καθησυχαστική, υποστηρίζοντας πως «δεν υπάρχουν ενδείξεις εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, όποιος και αν είναι ο νικητής των εκλογών», υπονοώντας ότι υπάρχει προσύμφωνο με τον ΣΥΡΙΖΑ, γι’ αυτό και δεν ανησυχεί.

Και η τελική της κρίση, ήταν ενδεικτική για τις πραγματικές προθέσεις του mister Tsipra, πέρα από τους φραστικούς λεονταρισμούς –τελευταία σπανίζουν κι αυτοί- για εσωτερική κατανάλωση: «Το ΔΝΤ μετά την 25η Ιανουαρίου θα ξαναρχίσει τις συζητήσεις με όποια κυβέρνηση προκύψει».

Τι δεν καταλαβαίνετε;

(ΥΓ): Τι Τσίπρας, τι Σαμαράς! Χρυσή Αυγή, η μόνη εθνική επιλογή!

Εθνικισμός