Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Δημοσκόπος Μαυρής: Από την «δεξιά» στροφή του φον Αντωνάκη, κερδισμένη θα βγει η Χρυσή Αυγή

Γράφει ο Αντίοχος

Όπως συμβαίνει πάντα στις προεκλογικές περιόδους, έτσι και αυτή τη φορά ο φον Αντωνάκης μας προέκυψε… λαθρομεταναστευτοφάγος και υπέρμαχος του νόμου και της τάξης, μήπως τσιμπήσει κανένα ψηφαλάκι από την Χρυσή Αυγή.


Ποιο μπορεί να είναι το αποτέλεσμα της «δεξιάς» στροφής του; Ο (αριστερός) δημοσκόπος Γιάννης Μαυρής, που βλέπει τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων (ασχέτως αν τα δημοσιοποιεί παραποιημένα, όπως τον βολεύουν), αποφαίνεται ότι κερδισμένη θα βγει η Χρυσή Αυγή, γιατί ο κόσμος προτιμά το αυθεντικό από το… ιμιτασιόν. Δείτε το σκεπτικό του:

«Ωστόσο, η προεκλογική καμπάνια της ΝΔ παίζει άλλη μια φορά με τη φωτιά. Η υιοθέτηση και νομιμοποίηση της ακροδεξιάς ατζέντας, η απόπειρα εκμετάλλευσης του ξενοφοβικού ρεύματος και η προσπάθεια σύνδεσης των μεταναστών με το τρομοκρατικό κτύπημα στη Γαλλία, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να λειτουργήσει ως μπούμερανγκ. Καλλιεργώντας την ξενοφοβία και τον αντι-ισλαμισμό, χαϊδεύοντας τα (υπαρκτά) αντι-μεταναστευτικά αντανακλαστικά του ελληνικού εκλογικού σώματος (επίσκεψη στο φράκτη του Έβρου), μιλώντας για την απειλή της «λαθρομετανάστευσης» και κινδυνολογώντας για τον «αφοπλισμό της αστυνομίας», δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι ο κ. Σαμαράς θα πετύχει εκλογικά την παραταξιακή συσπείρωση της Δεξιάς στο κόμμα του. Όπως έχει αποδειχθεί, ιστορικά, τις περισσότερες φορές, αυτού του είδους η μετατόπιση της πολιτικής ατζέντας ενίσχυσε τελικά την ακροδεξιά και όχι τους επίσημους κομματικούς σχηματισμούς της Δεξιάς.  

Είναι απολύτως χαρακτηριστικό το γεγονός, ότι το τρέχον εβδομαδιαίο κύμα της έρευνας καταγράφει, εκτός από την άνοδο της ΝΔ, μεγαλύτερη –αθροιστικά- άνοδο και της «ακέφαλης» και επικοινωνιακά απούσας Χρυσής Αυγής…».

Αυτός είναι και ο μόνιμος πονοκέφαλος του (προσωρινού…) αρχηγού της ψοφοδεξιάς. Ότι κι αν κάνει, όποιο ρόλο κι αν υποδυθεί, στο τέλος πάντα κερδίζει η Χρυσή Αυγή! Τι να κάνει; Καλύτερα να τα… παρατήσει και να αποσυρθεί ήσυχα-ήσυχα! Γιατί δεν πρόκειται να βγάλει άκρη με την Χρυσή Αυγή!

Εθνικισμός