Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

Μήνυμα Σόιμπλε: Αλέξη, όπως είπαμε... Συνεχίζεις το μνημόνιο κανονικά!

Μετά τις διαβεβαιώσεις Τσίπρα, Σταθάκη και πολλών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ότι τα μνημόνια  θα συνεχιστούν κανονικά, όσο... διαρκούν οι διαπραγματεύσεις, δηλαδή «ως τον αιώνα τον άπαντα», θα θεωρούσε κανείς ότι οι «αγορές» θα είχαν «ηρεμήσει» οριστικά και αμετάκλητα.


Αυτό, βέβαια, έχει φανεί και από την απροθυμία των διεθνών τοκογλύφων να συζητήσουν με τον Σαμαρά, θεωρώντας τον ήδη έκπτωτο, έχοντας επιλέξει τον διάδοχό του.

Σήμερα, όμως, πρώτο θέμα στα διάφορα ιστολόγια «παίζει» η δήλωση Σόιμπλε, που είναι ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς τον Αλέξη Τσίπρα: «Θα συνεχίσουμε να βοηθάμε την Ελλάδα στο δρόμο των σκληρών μεταρρυθμίσεων. Οι νέες εκλογές δεν αλλάζουν το ελληνικό χρέος. Κάθε νέα κυβέρνηση πρέπει να σεβαστεί τις συμφωνίες που έχουν συναφθεί από τους προκατόχους της»

Πρόκειται για ανησυχία των «αγορών», όπως διατείνονται τα φιλοκυβερνητικά παπαγαλάκια, που βλέπουν τον Αντωνάκης τους να καταρρέει; Προφανώς και όχι! Αυτό που ουσιαστικά έκανε ο Σόιμπλε με την συγκεκριμένη δήλωσή του ήταν η τελευταία επιβεβαίωση ότι ισχύει το deal, πριν γίνει η... μεγάλη πτώση.

Αυτό που απομένει είναι μία δημόσια δήλωση του Alexis που να περιλαμβάνει ένα τριπλό «Απεταξάμην τον Λαφαζάνη» και ξαφνικά όχι 175, αλλά ούτε 150 βουλευτές δεν θα καταφέρει να μαζέψει ο Αντωνάκης. Άλλωστε τις πραγματικές διαταγές σε αυτόν τον τόπο, τις δίνει ο Σόιμπλε και η Μέρκελ.