Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

Σφαλιάρα κι από Τζιτζικώστα στον Σαμαρά: Ήρθε η ώρα να τα μαζεύεις...

Σε καθημερινή βάση εντείνεται η εσωκομματική αμφισβήτηση προς το πρόσωπο του Σαμαρά. Την σκυτάλη , αυτή τη φορά, πήρε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας,
ο οποίος λίγες μόλις ώρες πριν την πρώτη ψηφοφορία στην Βουλή για την εκλογή του νέου ΠτΔ «άδειασε» με δηλώσεις του τον Σαμαρά. Συγκεκριμένα, ο Τζιτζικώστας, ο οποίος κατέβηκε ως «αντάρτης» στις πρόσφατες Περιφερειακές εκλογές και κατατρόπωσε τον επίσημο υποψήφιο της ΝΔ Γιάννη Ιωαννίδη, δήλωσε ότι «Η χώρα δεν έχει την πολυτέλεια να μπει σε παρατεταμένη περίοδο αστάθειας. Αν δεν βρεθούν οι 180, θα έπρεπε να δημιουργηθεί μία κυβέρνηση εθνικού σκοπού, με αλλαγή και του ίδιου του πρωθυπουργού».

Όπως βλέπουμε, το σενάριο της «κυβέρνησης εθνικού σκοπού» παίζει ξανά και θεωρείται σίγουρο ότι κάθε μέρα που περνά θα παίζει ακόμη περισσότερο. Ολοένα και πιο πολλοί στην προσπάθεια τους να αποτρέψουν τις εκλογές προτείνουν το σενάριο αυτό, θεωρώντας τον Σαμαρά ως το «εξιλαστήριο θύμα», το οποίο θα αφεθεί στο βωμό για την απαραίτητη θυσία. Με δεδομένη τη φορτισμένη ψυχολογική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο άρχοντας των αποστασιών καμία αντίδραση του στα σενάρια αντικατάστασης του δεν μπορεί να προβλεφτεί.

Γιώργος Μάστορας