Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

Γιατί τα κανάλια προέβαλλαν το ηχητικό Χαϊκάλη και όχι το ηχητικό με τις διαταγές Σαμαρά;

Είδαμε χθες τον σάλο που δημιουργήθηκε από τις αποκαλύψεις Χαϊκάλη για την απόπειρα χρηματισμού του, προκειμένου να υπερψηφίσει τον Σταύρο Δήμα, ως επόμενο πρόεδρο της δημοκρατίας.
Όλα τα κανάλια, ορθώς, το είχαν πρώτο θέμα, σχολιάζοντας κάθε πιθανή και απίθανη εκδοχή ή λεπτομέρεια του επίμαχου βίντεο, το οποίο αποδείκνυε – τουλάχιστον – ότι ο Βουλευτής των ΑΝΕΛ, δέχτηκε μία προσφορά προς την κατεύθυνση που ήθελε η κυβέρνηση.

Την περασμένη εβδομάδα από Βήματος Βουλής, ο Συναγωνιστής Ηλίας Κασιδιάρης, έκανε μία αποκάλυψη, η οποία επιμελώς «θάφτηκε» από τα ΜΜΕ. Επρόκειτο για ένα ηχητικό ντοκουμέντο στο οποίο ακουγόταν ο ίδιος ο Σαμαράς να δίνει διαταγές σε ανώτατο παράγοντα της δικαιοσύνης, προκειμένου να προφυλακιστούν οι Συναγωνιστές, Γερμενής και Ηλιόπουλος, καθώς και ο ανεξάρτητος Βουλευτής, Ευστάθιος Μπούκουρας.

Στην περίπτωση Χαϊκάλη, ο πρωθυπουργός άσκησε μήνυση κατά του Βουλευτή των ΑΝΕΛ, αλλά αυτός δεν συνελήφθη, παρότι το αδίκημα για το οποίο κατηγορήθηκε ήταν αυτόφωρο.  

Στην περίπτωση με το ηχητικό ντοκουμέντο Σαμαρά, ο πρωθυπουργός εξαφανίστηκε, ενώ ο Αθανασίου ανέβηκε στο βήμα και μίλησε για τον... Ρωμανό, αποφεύγοντας να απαντήσει επί του καυτού αυτού ζητήματος και με τρεμάμενη φωνή, γεγονός που ανάγκασε τους συριζαίους να του τονίσουν πολλάκις να μιλάει πιο δυνατά, γιατί δεν τον άκουγαν.

Ποια ήταν, όμως, η ειδοποιός διαφορά μεταξύ των δύο αυτών αποκαλύψεων, που προκάλεσε τις τόσο διαφορετικές αντιδράσεις; Το μυστικό κρύβεται στα πρωτοσέλιδα των σημερινών συστημικών εφημερίδων, τα οποία και σας παρουσιάζουμε:

Στην περίπτωση Χαϊκάλη, ο βουλευτής συναντήθηκε με κάποιον, ο οποίος του μίλησε εξ ονόματος του πρωθυπουργού και ενός τραπεζίτη. Στην περίπτωση των αποκαλύψεων της Χρυσής Αυγής, ακουγόταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός να μιλάει σε ανώτατο παράγοντα της δικαιοσύνης, το όνομα του οποίου παραμένει ακόμα μυστήριο, εντείνοντας το τρέμουλο στους συγκυβερνώντες.

Η περίπτωση Χαϊκάλη δεν μπορεί να ακουμπήσει τον ίδιο τον πρωθυπουργό, γεγονός που παραδέχτηκε και ο ίδιος ο Χαϊκάλης μιλώντας στο MEGA και λέγοντας ότι «δεν κατηγορεί τον Σαμαρά». Επιπροσθέτως, παρόλη την ισχύ του ντοκουμέντου, η κυβέρνηση μπορεί να επικαλεστεί ποικίλες - έστω και φαιδρές - δικαιολογίες, τις οποίες ευθύς αμέσως θα υιοθετήσουν ως «αλήθεια», οι δημοσιογραφίσκοι της διαφθοράς. Στην περίπτωση του ηχητικού ντοκουμέντου με τις διαταγές Σαμαρά, δεν υπήρχε η οποιαδήποτε δικαιολογία, χώρια που αποδεικνυόταν, πέραν κάθε αμφιβολίας, η συμμετοχή του πρωθυπουργού στην κατάλυση του πολιτεύματος, από κοινού με την «παράγκα Μπάμπη».

Η περίπτωση Χαϊκαλή στην καλύτερη των περιπτώσεων ήταν ένα «επιφανειακό τραύμα» στο σύστημα και έτσι προβλήθηκε από τα ΜΜΕ, τα οποία υπάρχει περίπτωση να το εκμεταλλευτούν κιόλας προς όφελός τους. Η περίπτωση του ηχητικού ντοκουμέντου που αποκάλυψε ο Συναγωνιστής ήταν ένα θανάσιμο πλήγμα σε ένα ολάκερο σύστημα, χωρίς ελπίδα αναστροφής και έτσι «θάφτηκε» επιμελώς από ΜΜΕ και κόμματα. Αξιοσημείωτο ότι ούτε οι ΑΝΕΛ, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ το ανακίνησαν, με ελάχιστες φωτεινές εξαιρέσεις.

Η αλήθεια είναι, συνεπώς, μία: ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ!