Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Σιωνιστές και δούλοι τους στο ίδιο τραπέζι: Δείπνο σε νεοδημοκράτες παράθεσε ο εν Ελλάδι συνεργάτης του Σόρος

Μία άκρως «περίεργη» συνάντηση μας περιγράφει ο σημερινός «Βηματοδότης» μέσα από τη στήλη του.


Ως γνωστόν οι νεοδημοκράτες είναι νεοφιλελεύθεροι, πιστεύουν δηλαδή στη διάλυση του κράτους και των κοινωνικών δομών του, προς χάριν των γερακιών του διεθνούς καπιταλισμού, τους «δανειστές» και τους διεθνείς τοκογλύφους. Από την άλλη μεριά ο γνωστός «περιούσιος» πλουτοκράτης Τζορτζ Σόρος εμφανίζεται ως «μέγας φιλάνθρωπος» και φιλοσυριζαίος, ο οποίος πυροδοτεί «παρδαλές επαναστάσεις» ανά την υφήλιο με τα λεφτά του.

Διαβάζουμε, λοιπόν, στον «Βηματοδότη» πως ο εν Ελλάδι συνεργάτης του Σόρος, Στ. Ζαββός, παρέθεσε γεύμα στην οικία του. Το «πάνελ» των προσκεκλημένων ήταν εξόχως αξιοσημείωτο και για αυτό σας το παραθέτουμε: «Παρακάθησαν ο πρώην πρωθυπουργός Λ. Παπαδήμος, οι Γκίκας Χαρδούβελης, Ν. Δένδιας και Γ. Μαυραγάνης». Στην οικία, λοιπόν, του συνεργάτη του Σόρος βρέθηκε το μέλος της Τριμερούς Επιτροπής και «φυτευτός» πρωθυπουργός, Παπαδήμος, και οι υπουργοί Οικονομικών και Ανάπτυξης της χώρας.

Τι συζητήθηκε; Όπως μας μεταφέρει ο «Βηματοδότης» σε αυτές τις μυστικές συναντήσεις «οι συνδαιτυμόνες δίνουν δέσμευση... εμπιστευτικότητας, δηλαδή με δυο λόγια, ό,τι ειπωθεί στο τραπέζι δεν βγαίνει προς τα έξω». Όμως όπως σημειώνει πάλι ο αρθρογράφος: «επειδή δεν έχω δεσμευτεί σε κανέναν για εμπιστευτικότητα ή να κρατήσω μυστικά, σας αποκαλύπτω ότι η συζήτηση για τον κίνδυνο που υφίσταται σήμερα ο καπιταλισμός».

Αφού, λοιπόν, ο «Βηματοδότης» δεν δεσμεύτηκε, τι μας μετέφερε; Ιδού: «Και τι ειπώθηκε; Ό,τι γνωρίζαμε ως σήμερα για τον καπιταλισμό θα πρέπει να το ξεχάσουμε. Για να αναπτυχθεί, ειπώθηκε, ένα μοντέλο θα πρέπει πρωτίστως να σταματήσουν οι κρατικές παρεμβάσεις και να αναπτυχθεί μια νέα δυναμική μέσα από την καινοτομία. Οι κρατικοί μηχανισμοί να μείνουν απ' έξω από τα σχέδια για να απλωθεί ο νεοκαπιταλισμός.»

Αυτό που συζήτησαν και συμφώνησαν οι υπουργοί, ο συνεργάτης του Σόρος και οι μεγαλοτραπεζίτες από την Εθνική Τράπεζα, είναι ότι χρειάζεται περισσότερο και σκληρότερο μνημόνιο. Πρόκριναν δηλαδή την συνέχιση της πολιτικής του μνημονίου, σε ακόμα πιο ριζοσπαστικές βάσεις. Αυτά είναι τα σχέδια των νεοδημοκρατών για το μέλλον της χώρας και κρατάνε μυστικές αυτές τις συναντήσεις για να παριστάνουν τους αντιμνημονιακούς μέχρι τις εκλογές.