Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής καταρρίπτει τα επικοινωνιακά τεχνάσματα Σαμαρά για την οικονομία

Έκθεση κόλαφος για τους συγκυβερνώντες και τους «νταβατζήδες» προπαγανδιστές τους εξέδωσε το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους, αποκαλύπτοντας την σαθρότητα του "success story" που ευαγγελίζονται.
Οι κύριοι άξονες της κυβερνητικής προπαγάνδας, ως γνωστόν, είναι ότι «δεν θα ληφθούν νέα μέτρα» και ότι «βγαίνουμε από το μνημόνιο». Και οι δύο άξονες αυτής της προπαγάνδας χαρακτηρίζονται, ουσιαστικά, καταγέλαστοι από το Γραφείο Προϋπολογισμού.

Συγκεκριμένα το Γραφείο τονίζει ότι «δίνεται εσφαλμένα η εντύπωση ότι από το 2015 η ελληνική οικονομία δεν θα υπόκειται σε κάποιες δεσμεύσεις», δηλαδή ότι θα το μνημόνιο θα συνεχίσει να υφίσταται κανονικότατα και επιπλέον του μνημονίου θα συναφθεί και η «προληπτική γραμμή στήριξης». Σημειώνεται επίσης «η δημοσιονομική προσαρμογή και οι μεταρρυθμίσεις πραγματοποιούνται σε ένα μεταβαλλόμενο διεθνές και εξωτερικό περιβάλλον», γεγονός που κανονικά θα έπρεπε να αποτρέπει τους συγκυβερνώντες από μεγαλόστομες δηλώσεις.

Στην έκθεση αμφισβητείται ανοιχτά ακόμα και το «πρωτογενές πλεόνασμα», το οποίο όπως έχουμε πολλάκις τονίσει είναι ένα απλό λογιστικό τέχνασμα, που επιτυγχάνεται χάρη σε ληξιπρόθεσμα χρέη του δημοσίου, τα οποία δεν προσμετρούνται. Συγκεκριμένα αναφέρεται πως όλες οι προβλέψεις που διακινούνται στα κανάλια είναι εξαιρετικά αισιόδοξες για να είναι πραγματικές, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για όταν διαψευστούν οι προσδοκίες που δημιουργούνται από τα στημένα ρεπορτάζ των καναλαρχών.  

Αυτό που ευσχήμως, λόγω θέσεως, λέει το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής είναι αυτό που έχουμε τονίσει εδώ και πολύ καιρό. Η κατάσταση της Ελληνικής Οικονομίας είναι χειρότερη από το 2010, παρά τις θυσίες του Ελληνικού Λαού, τις οποίες πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων το δίδυμο της καταστροφής, Σαμαράς και Βενιζέλος. Συνεπώς το να μιλάμε για «έξοδο από το μνημόνιο» είναι ανεδαφικό αν η συζήτηση δεν ξεκινάει από την έξοδο από την κλεπτοκρατία και την Χρυσή Αυγή του Ελληνισμού.

Το Γραφείο Τύπου της Χρυσής Αυγής εξέδωσε την κάτωθι ανακοίνωση: "Η Βουλή ομολογεί κυνικά ότι το success story είναι μια απάτη και η ελληνική οικονομία βυθίζεται σε κινούμενη άμμο. Μόνη λύση η άμεση απαλλαγή της χώρας από το δίδυμο της αποτυχίας Σαμαρά - Βενιζέλου και την καταστροφική μνημονιακή πολιτική τους. Εθνικές εκλογές, ενίσχυση της Χρυσής Αυγής και η άμεση στροφή προς την παραγωγική ανασυγκρότηση της Ελλάδος".