Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Λαϊκός Εθνικισμός ή Βαρβαρότητα

Αν στα μέσα του 19ου αιώνα και στις αρχές του 20ου, η σοσιαλιστική θεωρία κέρδιζε συνεχώς έδαφος υποσχόμενη έργα -τα οποία εν τέλει ουδέποτε εφαρμόσθηκαν από τα μαρξιστικά και σοσιαλδημοκρατικά καθεστώτα- τα οποία συνόψιζε στο σύνθημα «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα»,
τότε στη σύγχρονη εποχή όπου τα δόγματα φιλελευθερισμού και μαρξισμού συμπλέουν κατεδαφίζοντας Πατρίδες και Λαούς, το σύνθημα «Λαϊκός Εθνικισμός ή Βαρβαρότητα» κρίνεται ως το μέγιστο δίλημμα εκείνων που επιθυμούν να αγωνιστούν για να επιβιώσουν.

Αντίθετα με τις σκοπίμως αποπροσανατολιστικές εκτιμήσεις των πολιτικών και οικονομικών αναλυτών, ο φιλελευθερισμός όχι μόνον δεν απέτυχε ως πολιτικοοικονομικό σύστημα και μοντέλο, αλλά αντίθετα πέτυχε επακριβώς τις αρχικές -πλην μύχιες- επιδιώξεις του: ενδυνάμωσε μια πλουτοκρατική κλειστή και ολιγομελή ελίτ, η οποία πέραν της οικονομικής της παντοδυναμίας, πέτυχε να μετατραπεί σε ρυθμιστή της πολιτικής ζωής. Όπερ σημαίνει πως αυτή η αισχρή και χυδαία σε όλο της το βάθος ολιγαρχία του πλούτου, απέκτησε τον πλήρη έλεγχο του Κράτους και συνεπώς της ίδιας της ζωής των πολιτών.

Ο υπέρμετρος πλουτισμός της κλειστής αυτής κάστας, των παλαιοκεφαλαιοκρατών και των νεόπλουτων της σοσιαλδημοκρατίας, όπως ήταν φυσικό, επήλθε εις βάρος των πλατιών λαϊκών μαζών. Από οικονομικής απόψεως, ο φιλελευθερισμός συνέτριψε παραδοσιακές πνευματικές και κοινωνικές αρχές και αξίες, καταλύοντας εθνικά κράτη και εξαθλιώνοντας δίχως κανένα έλεος εκατομμύρια ανθρώπων. Η φτώχεια, η ανεργία, η προκλητική συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους είναι ένα έξοχο παράδειγμα των επιτευγμάτων του καπιταλισμού.

Εντούτοις, η αλαζονική συμπεριφορά των φιλελεύθερων και η προκλητική διόγκωση των προνομίων τους από ένα αντιλαϊκό Κράτος το οποίο ολοκληρωτικά ελέγχουν, προκαλεί την αντίδραση του Λαού, ο οποίος διαπιστώνει μακροπρόθεσμα και μετά από μια σειρά ισοπεδωτικών μέτρων, πως ο καπιταλισμός δεν δημιουργεί αλλά καταστρέφει.

Η αναγκαιότητα του ελέγχου των αντιδράσεων οδήγησε σε ένα αυστηρά αστυνομοκρατούμενο Κράτος. Επί της ουσίας, οικονομικά μέτρα τα οποία στοχεύουν στην υφαρπαγή της γης και της πρώτης κατοικίας και επιπρόσθετα η στυγνή αστυνομική καταστολή συνδυαζόμενη με μια ανάλγητη και άδικη δικαστική εξουσία η οποία επιβάλλει τις επιταγές της πολιτικής εξουσίας, αποτελούν μέτρα που στους παλαιότερους τουλάχιστον θυμίζουν τα αμείλικτα σοβιετικά καθεστώτα. Με απλά λόγια, η επιβίωση του απάνθρωπου φιλελευθερισμού επιβάλλει την μετάλλαξή του στη χειρίστη μορφή εκβαρβαρισμού, ήτοι σε καθαρό μαρξισμό.

Αυτό συμβαίνει σήμερα στην Πατρίδα μας, με τον Ελληνικό Λαό να στενάζει υπό το βάρος της βαρβαρότητος του φιλελευθερισμού. Τι πράττει λοιπόν το αντεθνικό, φιλελεύθερο Καθεστώς που εξουσιάζει προκειμένου να επιβληθεί στους Έλληνες; Υιοθετεί τις σοβιετικές μεθόδους και πρακτικές τρομοκρατίας, όπως απεδείχθη εξόχως στην περίπτωση των πολιτικών διώξεων των Ελλήνων Εθνικιστών.

Αυτή είναι όμως η «δημοκρατία» μας. Και η Αριστερά παίζει το δικό της βρώμικο ρόλο σε αυτό το σύστημα των διεφθαρμένων και μάλιστα ρόλο βαρύνουσας και ξεχωριστής σημασίας. Οι ηγεσίες των αριστερών κομμάτων, πλουτίζουν, αποκτούν προνόμια, συναγελάζονται με τους υποτιθέμενους φιλελεύθερους εχθρούς τους, με τους οποίους συνασπίζονται ούτως ώστε να εξαλείψουν με ραδιουργίες την πραγματική απειλή. Πραγματική απειλή που ακούει στο όνομα Λαϊκός Εθνικισμός.

Δυστυχώς ή ευτυχώς, ο Λαός μας αδυνατεί να διακρίνει τα σημεία που αποδεικνύουν την Αλήθεια, την οποία προβλέπει και ομολογεί το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα. Εάν λοιπόν τα φτωχά λαϊκά στρώματα ευελπιστούν πως η διεθνιστική Αριστερά των νεόπλουτων θα οδηγήσει στη λύση των μυρίων προβλημάτων τα οποία εκείνη μαζί με τη Δεξιά δημιούργησε, τότε δεν έχουμε άλλο τι να κάνουμε παρά να τα αφήσουμε να διαψευστούν οικτρά. Θα παραμείνουμε συνεπείς στις θέσεις και στις διακηρύξεις μας, μέχρις ότου και ο τελευταίος Έλληνας αντιληφθεί πως το αντίπαλο δέος της βαρβαρότητας, μαρξιστικής και φιλελεύθερης, είναι ο Λαϊκός Εθνικισμός!

Ευάγγελος Καρακώστας
Αντεπίθεση