Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Οι διώξεις κατά των Χριστιανών είναι πολιτικό και όχι θρησκευτικό θέμα

Σε πάρα πολλές ευρωπαϊκές χώρες ορδές μουσουλμάνων λαθρομεταναστών από κάθε γωνιά της γης εισέρχονται παρανόμως από θαλάσσια και χερσαία σύνορα.
Η εισροή αυτή έχει φτάσει το 2014 σε επίπεδα ρεκόρ και είναι άνευ προηγουμένου. Με τους λαθρομετανάστες εισέρχεται στις χριστιανικές χώρες της Ευρώπης και το Ισλάμ μαζί με το Κοράνι, απειλώντας τα πολιτιστικά και κοινωνικά επιτεύγματα των χριστιανικών χωρών, ενώ ταυτόχρονα προκαλείται επικίνδυνη αλλοίωση των πληθυσμιακών συσχετισμών.

Πέραν αυτής της σοβαρότατης ασύμμετρης απειλής, θύμα της οποίας σε μέγιστο βαθμό είναι και η Ελλάδα, Χριστιανοί που ζουν σε μη αμιγώς χριστιανικές χώρες διώκονται βαναύσως από φανατικούς ισλαμιστές. Σύμφωνα με την Ευαγγελική Εκκλησία κάθε τρία λεπτά της ώρας ένας χριστιανός εκτελείται για την πίστη του ανά τον κόσμο, αποκλειστικά βέβαια σε ισλαμικές χώρες και περιοχές. Η Καθολική Εκκλησία της Ελβετίας αναφέρει ότι κάθε χρόνο 140.000 Χριστιανοί δολοφονούνται ή βασανίζονται για την πίστη τους από μουσουλμάνους.

Στην δεκαετία που διανύουμε σύμφωνα με την οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων «Open Doors» η χριστιανική θρησκεία είναι η πλέον διωκόμενη θρησκεία ανά τον κόσμο. Εκατομμύρια χριστιανοί υποφέρουν για την πίστη τους και διατελούν υπό διωγμό ή διακρίσεις, είτε σε ισλαμικές χώρες, είτε σε ολοκληρωτικά κράτη, είτε σε εμπόλεμες περιοχές. Οι Χριστιανοί σε ισλαμικές χώρες θεωρούνται πολίτες δεύτερης κατηγορίας και στερούνται των βασικών ανθρωπιστικών και πολιτικών δικαιωμάτων τους. Η οργάνωση «Open Doors» αναφέρει επίσης ότι στις 37 από τις 50 χώρες που διώκονται και βασανίζονται οι Χριστιανοί κυριαρχεί το Ισλάμ υπό μορφή θεοκρατικής δεσποτείας.

Αυτό που συμβαίνει σήμερα με τις δολοφονίες-κανιβαλισμούς και τις διώξεις Χριστιανών ανά τον κόσμο δεν έχει ιστορικό προηγούμενο. Οι θηριωδίες και βαρβαρότητες είναι τόσο φρικτές που μπροστά τους ωχριούν οι διώξεις κατά των Χριστιανών της αρχαίας Ρώμης και των κομμουνιστών Μάο Τσετούνγκ, Πολ Ποτ και Στάλιν. Πλέον ουδείς Ευρωπαίος και ουδείς Έλληνας μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν ξέρει τίποτε.

Ουδείς μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν γνωρίζει για τις διώξεις των Χριστιανών στην Βόρεια Αφρική, στην Μέση Ανατολή, στο Σουδάν, στην Ινδονησία ή στην Σαουδική Αραβία. Οι Έλληνες δεν πρέπει να κλείσουμε τα μάτια σε αυτό το βάρβαρο και απάνθρωπο φαινόμενο, έστω και αν η επίσημη Ορθόδοξη Εκκλησία ποιεί την νύσσαν όλως περιέργως, προς μεγάλη απογοήτευση των απανταχού Ορθοδόξων. Η βαρβαρότητα των ισλαμιστών σε λίγο καιρό θα μαστίζει και την Ελλάδα των 1,5 εκατομμυρίων μουσουλμάνων, ήδη αρκετά δείγματα τέτοιας θρησκευτικής βαρβαρότητας και θηριωδιών έχουν παρουσιαστεί στην επικαιρότητα.

Οι πολιτικοί, όσοι τουλάχιστον από αυτούς δεν είναι προδότες και ξενοκίνητοι ανθέλληνες, πρέπει να συνειδητοποιήσουν τον κίνδυνο και να πάρουν δραστικά μέτρα κατά της έκρηξης της ισλαμικής λαθρομετανάστευσης, ενώ ταυτόχρονα πρέπει να δηλώσουν παρόν και να συμβάλλουν τα μέγιστα για τον περιορισμό των εγκλημάτων κατά των Χριστιανών παγκοσμίως, πόσο δε μάλλον όταν μεταξύ αυτών συγκαταλέγονται και χιλιάδες Ορθόδοξοι κυρίως στις περιοχές της Μέσης Ανατολής αλλά και Αφρικής, όπου ο ελληνικός πολιτισμός έχει χιλιόχρονη παρουσία.

Το πρόβλημα ουδόλως είναι θρησκευτικό, αλλά είναι βαθιά πολιτικό και άπτεται ταυτοχρόνως και των γεωπολιτικών συμφερόντων της χώρας μας. Έχουμε να κάνουμε με έναν «κρυφό» πόλεμο, με μια ασύμμετρη απειλή που αν δεν αντιδράσουμε τα αποτελέσματα θα ισοδυναμούν με αυτά μιας εθνικής καταστροφής όπως της Ιωνίας. Η σιωπή, η αδράνεια και η άγνοια, τουλάχιστον για όσους Έλληνες αισθάνονται ακόμη υπερήφανοι και πολιτισμένοι, δεν επιτρέπεται.

Γ. Λιναρδής