Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

Σε απελπισία οι Έλληνες: Κατάσχεσαν από άνεργο τα τελευταία 300 ευρώ - Στο απυρόβλητο οι χρηματοδοτήσεις των υπερχρεωμένων αποκομμάτων

Δύο κόσμοι παράλληλοι, αλλά τόσο αντίθετοι μεταξύ τους.

Στη μια περίπτωση υπάρχει ένας απελπισμένος άνεργος πατέρας, ο οποίος είδε την εφορία να δεσμεύει τα τελευταία 300 ευρώ που υπήρχαν στον λογαριασμό του λόγω χρεών.
΄Ετσι, αποφάσισε να «παραδώσει» το παιδί του στην ΔΟΥ, ως μια ένδειξη διαμαρτυρίας αφού δεν είναι σε θέση να καλύψει ούτε τις βασικές του ανάγκες. Το απίστευτο αλλά αληθινό αυτό περιστατικό συνέβη στην Ρόδο το πρωί της Τετάρτης, όταν ο άνεργος πατέρας κρατώντας στην αγκαλιά το μόλις 1,5 έτους παιδί του μπήκε στην ΔΟΥ του νησιού.

Ο συμπατριώτης μας αυτός, ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα, είδε ότι οι ελάχιστες οικονομίες, της τάξεως των 300 ευρώ, που είχε στον λογαριασμό του «έκαναν φτερά» λόγω κατάσχεσης. Πηγαίνοντας, λοιπόν, στην εφορία είπε ότι αν δεν του επιστραφούν τα χρήματα θα άφηνε το παιδί του στους υπαλλήλους της υπηρεσίας. Δεν ξέρουμε τι μπορεί να γίνει στην περίπτωση του ανθρώπου αυτού, ο οποίος είναι ένας από τους αμέτρητους συμπατριώτες μας που έχει γονατίσει οικονομικά με την πολιτική της η μνημονιακή κυβέρνηση.

Ξέρουμε, όμως, πολύ καλά τι συμβαίνει στις περιπτώσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που χρωστάνε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ και αποτελούν την άλλη περίπτωση.΄Οχι μόνο οφείλουν μυθώδη ποσά και συνεχίζουν να παίρνουν νέα δάνεια, αλλά με μια κατάπτυστη ηθικά απόφαση του Κοινοβουλίου εξασφαλίζουν το 40% της ετήσιας επιχορήγησης.

Αυτή είναι η κίβδηλη «δημοκρατία», στην οποία πιστεύουν οι διάφοροι Ντογιάκοι. Οι άνεργοι να χάνουν και τα τελευταία χρήματα που τους έχουν απομείνει λόγω χρεών, αλλά τα κόμματα της συγκυβέρνησης όχι μόνο να μένουν στο απυρόβλητο, αλλά στην ουσία να επιβραβεύονται επειδή χρωστούν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.

Γιώργος Μάστορας