Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Η κινδυνολογία του Γεωργιάδη για τις Τράπεζες και η αλήθεια για την συνεργασία ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Στον καλύτερο προπαγανδιστή του ΣΥΡΙΖΑ εξελίσσεται ο Σπύρος-Άδωνις Γεωργιάδης, με τα όσα κατά καιρούς υποστηρίζει στις συνεντεύξεις του.
Λίγο η αναισθησία και αναλγησία απέναντι στα δυσβάσταχτα προβλήματα των Ελλήνων, λίγο η συνεχιζόμενη κινδυνολογία, το μόνο που καταφέρνει, ο αποκαλούμενος και ως «μπουμπούκος» από την σύζυγό του, είναι να εκθέτει εκτός από τον εαυτό του και την κυβέρνηση την οποία υπηρετεί.

Το πρωί της Τρίτης ο Γεωργιάδης έδωσε ένα ακόμη τηλεοπτικό «σόου», έχοντας απέναντί του τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Βαρεμένο. Ο Γεωργιάδης είπε ότι αν πέσει η τωρινή συγκυβέρνηση, τότε εκείνος θα αποσύρει τα χρήματά του από τις ελληνικές τράπεζες γιατί σκοπός του ΣΥΡΙΖΑ είναι να μας γυρίσει στην Δραχμή. Το ζητούμενο, όμως, δεν είναι η αλλοπρόσαλλη πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά το γεγονός ότι η κυβέρνηση αυτή, την οποία με τόσο πάθος υπερασπίζεται τσιρίζοντας ο Γεωργιάδης, έχει φτάσει με την πολιτική της στο σημείο να έχουν σχεδόν εξανεμιστεί οι όποιες καταθέσεις του κόσμου στις Τράπεζες. Πολύ χειρότερα ο Γεωργιάδης, για να μπορέσει να βουλώσει κάποιες τρύπες από το σαπιοκάραβο της ΝΔ, αποκρύπτει το γεγονός ότι οι «αριστεριστές» του ΣΥΡΙΖΑ έχουν νερώσει σε τέτοιο βαθμό το κρασί τους, ώστε να δέχονται σχεδόν ύμνους από την φυλλάδα του Μπόμπολα.

Οι «ακραίοι» μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ «εξελίσσονται» κάθε μέρα ολοένα και περισσότερο, με τον Τσίπρα να δείχνει ότι αποτελεί την εγγύηση για μια ομαλή μετάβαση εξουσίας. Το έχουμε ξαναπεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ  δεν γίνεται να αποκλειστεί από την επόμενη κυβέρνηση, αλλά η συμμετοχή του στο νέο εγχείρημα συγκυβέρνησης του «μεγάλου συνασπισμού» γίνεται ξεκάθαρα με τους όρους των καθοδηγητών του συστήματος. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεργαστεί, «για το καλό του τόπου» φυσικά, με τη ΝΔ, η οποία προφανώς θα έχει απαλλαγεί από το «βαρίδιο» του Σαμαρά, έτσι ώστε η συνεργασία αυτή να μπορεί να δικαιολογηθεί προς τα έξω. Αυτά τα γνωρίζει ο Γεωργιάδης, αλλά προκειμένου να εξυπηρετήσει την στιγμιαία κομματική του σκοπιμότητα επενδύει στην κινδυνολογία, μήπως και συσπειρώσει κάποιους ψηφοφόρους της ΝΔ.

Στο άθλιο πολιτικό παιχνίδι που παίζεται ανάμεσα στα συστημικά κόμματα εξουσίας είναι λογικό ο κάθε καθεστωτικός φορέας να επιζητεί όσο το δυνατόν περισσότερο ποσοστό, έτσι ώστε να διαπραγματευτεί από θέση ισχύος για την επικείμενη συμμετοχή του στη νέα συγκυβέρνηση που θα προκύψει. Τότε, ο λαλίστατος Γεωργιάδης, θα παρουσιάσει ως μια αναγκαιότητα και ως μια φυσική εξέλιξη των πραγμάτων την συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ (όπως άλλωστε κάνει τώρα με το ΠΑΣΟΚ), ρίχνοντας πλέον το ανάθεμα στην νέα Αξιωματική Αντιπολίτευση που θα προκύψει μετά τις επόμενες εκλογές, δηλαδή το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ