Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Περιφερόμενος θίασος Πάγκαλου: Ψήφισα ΝΔ στις ευρωεκλογές για να μην έρθει ο Σύριζα...

Διαφήμιση ή δυσφήμιση; Ο λόγος για τη νέα δήλωση του συνταξιούχου πολιτικού της εγχώριας πολιτικής σκηνής Θεόδωρου Πάγκαλου, ο οποίος ομολόγησε ότι ψήφισε ΝΔ στις πρόσφατες ευρωεκλογές!


Μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή ο Πάγκαλος είπε ότι προβληματίστηκε μεν για το τι θα ψηφίσει στις ευρωεκλογές, αλλά τελικά ψήφισε ΝΔ «για να μην έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε. Είπε, μάλιστα, ότι ψήφισε «αρνητικά, όπως και πολύς κόσμος», δείχνοντας τον κινητήριο μοχλό της ενέργειάς του αυτής.

Η δήλωση αυτή έχει δύο κατευθύνσεις. Η μια κατεύθυνση αφορά το ΠΑΣΟΚ και τον «Ντούτσε» Βενιζέλο. Ο Πάγκαλος θεωρεί ουσιαστικά ως νεκρές καταστάσεις και τις δύο περιπτώσεις, χαρακτηρίζοντας έμμεσα ξοφλημένο το ΠΑΣΟΚ και ανίκανο τον Βενιζέλο. Η άλλη κατεύθυνση αφορά τη ΝΔ, την οποία και ψήφισε τελικά ο Πάγκαλος.

Άραγε στο επιτελείο του Σαμαρά θεωρούν ως θετική για το κόμμα τους μια τέτοια παραδοχή ψήφου; Γι αυτό, άλλωστε, στην αρχή του κειμένου θέσαμε το δίλημμα «Διαφήμιση ή δυσφήμιση». Ανεξαρτήτως αυτού, το μόνο ενδιαφέρον πλέον είναι το ποια αντίδραση θα έχει ο Πάγκαλος όταν μετά τις επόμενες εκλογές θα προκύψει μια νέα συγκυβέρνηση ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ. Λέτε να δούμε μια παρεμφερή δήλωση Πάγκαλου ότι θα ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ για να μην έλθει η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ στην εξουσία; Ας μην το αποκλείσει κανείς…

Γιώργος Μάστορας