Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Όταν ο εκλεκτός του “Ποταμιού” κατέθετε και ως μάρτυρας υπεράσπισης σε φιλοσκοπιανούς!

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου Νίκος Αλιβιζάτος κερδίζει τα 15 λεπτά δημοσιότητας που του αναλογούν.
Αυτή την φορά ήταν η αναφορά του «ποταμάκια» Σταύρου Θεοδωράκη προς το πρόσωπό του, καθώς τον πρότεινε για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Συγκεκριμένα ο τέως παρουσιαστής παρακμιακών εκπομπών δήλωσε ότι «Θα πρότεινα για Πρόεδρο τον Νίκο Αλιβιζάτο. Είναι κορυφαίος συνταγματολόγος, κοσμοπολίτης και υπερασπιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Το πόσο «υπερασπιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» ήταν ο «εκσυγχρονιστής» και «φαν» του Σημίτη φάνηκε από την στάση του απέναντι στην ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, όταν υποστήριζε ότι το Κίνημα των Ελλήνων Εθνικιστών «πρέπει να αντιμετωπιστεί νομικά ως εγκληματική συμμορία με άσκηση ατομικών ποινικών διώξεων στα μέλη της που εμπλέκονται σε περιστατικά βίας και όχι ως πολιτικό κόμμα». Μάλιστα, είχε βγει και στην εκπομπή του Πρετεντέρη ζητώντας ούτε λίγο ούτε πολύ την σύλληψη του Αρχηγού της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ και των υπολοίπων βουλευτών (λες και διάβαζε το μέλλον)! Φαίνεται, όμως, ότι η «υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» για τον πρώην υπουργό Εσωτερικών του Σημίτη περιορίζεται μόνο στις περιπτώσεις αριστεριστών με ξεκάθαρα αντεθνικές απόψεις.

Το 1992 είχε ασκηθεί δίωξη σε 5 μέλη ενός αριστερού γκρουπούσκουλου (ΟΣΕ νυν ΣΕΚ, «συνιστώσας» της ΑΝΤΑΡΣΥΑ) για την έκδοση ενός βιβλίου με τίτλο «Η κρίση στα Βαλκάνια, το Μακεδονικό και η Εργατική Τάξη», το οποίο ουσιαστικά απηχούσε τις θέσεις των Σκοπίων.

Τότε ο Αλιβιζάτος είχε καταθέσει ως μάρτυρας υπεράσπισης  των φιλοσκοπιανών κατηγορουμένων και σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η φυλλάδα τους «έδειξε τους κινδύνους κατάργησης της ελεύθερης πολιτικής αντιπαράθεσης αν γίνουν δεκτές οι κατηγορίες της «διασποράς ψευδών ειδήσεων» και της «διχόνοιας». Υπενθύμισε πως οι θέσεις της ΟΣΕ στηρίζονται στην παράδοση του Πουλιόπουλου, σε ένα ρεύμα μαρξιστικής σκέψης που η ιστορία έχει επιβεβαιώσει σε πολλά σημεία».

Με απλά λόγια, ελευθερία λόγου για τους προπαγανδιστές κάθε ανθελληνικής θέσης αλλά άμεση σύλληψη και παραδειγματική τιμωρία για τους Έλληνες Εθνικιστές, οι οποίοι δεν θέλησαν να αφομοιωθούν στο «συνταγματικό τόξο» μαζί με τον Αλιβιζάτο και τους ομοίους του. Να υπενθυμίσουμε ότι ο Αλιβιζάτος θεωρείται ως ο εμπνευστής των περίφημων ρυθμίσεων Ραγκούση για την απονομή της ελληνικής ιθαγένειας στους λαθρομετανάστες. Δεν μας εκπλήσσει, επομένως, το γεγονός ούτε ότι κατέθετε πριν πολλά χρόνια υπέρ των προπαγανδιστών των Σκοπίων ούτε ότι τώρα ζητάει την ποινική δίωξη Ανθρώπων των οποίων το «έγκλημα» ήταν ότι η ιδεολογία τους είναι ο Εθνικισμός και όχι ο φιλελεύθερος κοσμοπολιτισμός και ο διεθνιστικός μαρξισμός.

Γιώργος Μάστορας