Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Ο Διευθυντής Ειδήσεων του ANT1 παραδέχεται: "Η Χρυσή Αυγή είναι αντιστυστημική και κινεί όλες τις πολιτικές εξελίξεις"

Σταχυολογώντας την ειδησιογραφία των τελευταίων ημερών πέσαμε και σε ένα άρθρο που είχε τον τίτλο "Πρόωρες Εκλογές και Χρυσή Αυγή" και το υπέγραφε κάποιος Ανδρέας Παναγόπουλος.


Αναζητώντας την ιδιότητα του συγκεκριμένου, βρήκαμε ότι αποτελεί τον διευθυντή ειδήσεων του ANT1 και άρα έναν από τους βασικούς διαμορφωτές και εκμαυλιστές της ελληνικής κοινωνίας οπότε θα είχε και την ανάλογη "βαρύτητα" το άρθρο του.

Ο συγκεκριμένος "κύριος" αφού ανακυκλώνει τα γνωστά στερεότυπα περί "εγκληματικής οργάνωσης" και "υβριδίου" της πολιτικής, αναφερόμενος στο πολιτικό Κίνημα των Εθνικιστών, παραδέχεται ότι είναι αυτό που διαμορφώνει τις πολιτικές εξελίξεις του τόπου και πιο συγκεκριμένα η προοπτική της δίκης. "Όμως, η ποινική διαδικασία οφείλει να προχωρήσει με ταχείς διαδικασίες αφού πρόκειται για γεγονός που επηρεάζει, είτε θέλουμε είτε δεν θέλουμε, να το παραδεχθούμε την δημόσια σφαίρα και την πολιτική διαδικασία".

Έτσι λοιπόν ο Διευθυντής ειδήσεων ενός σταθμού ομολογεί ότι......
τα πάντα κινούνται γύρω από την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Το οξύμωρο βέβαια της υπόθεσης είναι ότι ενώ η πολιτική ζωή περιστρέφεται γύρω από τη Χρυσή Αυγή, κανείς εκπρόσωπος της δεν εμφανίζεται στο κανάλι του. 


Στη συνέχεια βέβαια βγάζει το μίσος του εναντίον των στελεχών - της ηγεσίας - των βουλευτών και των μελών/υποστηρικτών του Κινήματος αποκαλώντας τους συλλήβδην "υπανθρώπους" γιατί έχουν διαφορετικά ιδεολογικά φρονήματα από τον ίδιο και τους ομοίους του. (Σε μια αντίστοιχη περίπτωση που αφορούσε τη βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ε. Ζαρούλια - που μίλησε για εγκληματικά στοιχεία που εισέρχονται στην Ελλάδα και η μόνη του προσφορά είναι "ληστείες", "δολοφονίες", και "μεταδοτικές αρρώστιες" - είχε δώσει το "ok" να παιχθεί ρεπορτάζ για "ρατσιστικά παραληρήματα" και "αθλιότητες".)

Συνεχίζοντας στο άρθρο του όμως αρχίζει δειλά, δειλά και αποκαλύπτει το μεγαλύτερο τρόμο του συστήματος. Αν οι πρόωρες εκλογές συμπέσουν με τη Δίκη της Χρυσής Αυγής που πιθανότατα θα οδηγήσει στην απελευθέρωση του Αρχηγού και των συναγωνιστών τότε τι γίνεται;!
Ας αφήσουμε τον ίδιο να μας διηγηθεί τον... εφιάλτη του:

Εν τω μεταξύ, τον Φεβρουάριο- ίσως κατά της διάρκεια της προεδρικής εκλογής, ίσως εν μέσω εκλογών- είναι πιθανόν να κρίνεται δικαστικά η υπόθεση της εγκληματικής  δράσης της.
 Τούτο σημαίνει ότι η Χρυσή Αυγή θα πριμοδοτηθεί και πάλι αφού η ηγεσία της θα εμφανίζεται αδίκως διωκόμενη για πολιτικούς λογους, ως αντισυστημικό κόμμα και όσοι θα θέλουν για διάφορους λόγους να «τιμωρήσουν» το πολιτικο- κομματικό σύστημα θα έχουν στη διάθεση τους ένα  κόμμα- «πτυελοδοχείο»  ενάντια στο  πολιτικό κατεστημένο.
Είναι ένας από τους λόγους που όσοι υποστηρίζουν την διεξαγωγή πρόωρων εκλογών με αφορμή την αδυναμία εκλογής προέδρου της Δημοκρατίας θα έπρεπε ίσως να το ξανασκεφτούν, θέτοντας στην προβληματική τους  και αυτή τη διάσταση
Αν η Χρυσή Αυγή έχει κριθεί από την δικαστική εξουσία, τότε αφενός είναι πιθανόν να μην υπάρχει και αφετέρου είναι πιθανόν οι πολίτες να αντιληφθούν την πραγματική ταυτότητα της. Αν πάλι, κριθεί ότι δεν υπάρχειέγκλημα η Δημοκρατία θα πρέπει να βρει τρόπο να την αντιμετωπίσει.
Ποιός  μπορεί να αγνοήσει την δυναμική της εικόνας, εάν είναι η Χρυσή Αυγή τρίτο κόμμα- όπως καταγράφουν οι δημοσκοπήσεις-  του προέδρου της Νίκου Μιχαλολιάκου να πηγαίνει στο Προεδρικό Μέγαρο σιδεροδέσμιος για να παραλάβει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης; Είτε ο Τσίπρας, είτε ο Σαμαράς είναι πρώτοι , πως θα μιλήσουν με τον υπόδικο ως αρχηγό εγκληματικής οργάνωσης αφού αυτό επιτάσουν η Συνταγματική τάξη και η Δημοκρατία; Είναι προφανές ότι ο Μιχαλολιάκος δεν θα πετάξει την εντολή και θα θελήσει να δείξει ότι σέβεται τους θεσμούς.
Ας ελπίσουμε  το δημοκρατικό πολίτευμα και οι αξίες του να παραμείνουν  ο υπέρτατος οδηγός στις πολιτικές αποφάσεις.


Να χαρούμε εμείς "δημοκράτες" που δε διστάζουν να θέτουν το θεσμό του Προέδρου της Δημορκατίας και τις εκλογές στις υπηρεσίες της... μείωσης των ποσοστών της Χρυσής Αυγής. Οτιδήποτε και να σχολιάσουμε περαιτέρω είναι ελάσσονος αξίας όταν ο διευθυντής ειδήσεων ενός κραταιού σταθμού παραδέχεται ότι οι "δημοκρατικοί" θεσμοί και ολόκληρη η πολιτεία σχεδιάζει τις κινήσεις βάσει ενός σκοπού... "Τη μείωση της επιρροής της Χρυσής Αυγής στην ελληνική κοινωνία".
Υ.Γ.
Η φωτογραφία που παραθέτουμε είναι από το μακρινό 2004. Όταν ο Α. Παναγόπουλος βρισκόταν στις Βρυξέλλες ως αποστελμάνος του ΑΠΕ - ΜΠΕ (καρατικοδίαιτος δλδ) μαζί με τη Σπυράκη (Ευρωβουλευτής της ΝΔ - MEGA), τον Λιαρέλλη (προηγούμενο Διευθυντή Ειδήσεων του ΑΝΤ1 και στενό φίλο του ΠΑΣΟΚ), την Κοραή (Αθήνα 9,84 - Ελευθεροτυπία - ΠΑΣΟΚ κτλ) και το Χιώτη (σημερινό διευθυντή του ΒΗΜΑΤΟΣ FM). Η προετοιμασία είχε ξεκινήσει από.... νωρίς!!!