Σάββατο 9 Αυγούστου 2014

ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΣΤΗΝ ΕΥΠ, ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΣΑΜΑΡΑ.... Υπάρχει ουσιώδης λόγος όμως!!!

σ.σ.ΠΑΣΠΑΡΤΟΥ: Το γεγονός ότι δε θα γίνει καμιά περικοπή στους μισθούς των υπαλλήλων της ΕΥΠ δείχνει μόνο ένα πράγμα.... Θα τους χρειαστούν για συγκεκριμένο λόγο άμεσα οι κυβερνώντες. Έρχονται δίκες και χρειάζονται... "στοιχεία". Έστω και τα πιο.. ευτελή! Για να γλυτώσουν τον πλήρη εξευτελισμό. Και ποιοι θα κάνουν τη βρώμικη δουλειά;! Οι... πράκτορες!
 
Υπάρχει κάποια κατηγορία δημοσίων υπαλλήλων (εκτός των βουλευτών…), που παρά τα Μνημόνια, δεν έχει υποστεί καμία μισθολογική ή άλλη απώλεια; Κι όμως υπάρχει! Είναι οι «εκλεκτοί» της πιάτσας Συγγρού και του κλεφτο-ΠΑΣΟΚ, στρατιωτικοί, αστυνομικοί και πολίτες, οι οποίοι υπηρετούν στην ΕΥΠ (όπου παρακολουθούν και φακελώνουν συστηματικά τους αντιπάλους της κατοχικής κυβέρνησης των ανδρεικέλων και όχι τους ξένους πράκτορες –που κατά γενική ομολογία αλωνίζουν ανενόχλητοι στη χώρα μας- σύμφωνα με την αποστολή τους…).
 
Ιδού και τα αποδεικτικά στοιχεία της εξωφρενικά προνομιακής μεταχείρισής τους, από το καθεστωτικό «Βήμα»:
 
«Και από τη διαδικασία αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων φέρεται να εξαιρούνται τα στελέχη της ΕΥΠ. Οι 1.300 υπάλληλοι των μυστικών υπηρεσιών δεν θα......
ακολουθήσουν το νέο σύστημα αξιολόγησης και αντίστοιχων μισθολογικών προσαρμογών των υπολοίπων εκατοντάδων χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων. Κάτι που είχε συμβεί και με την εξαίρεσή τους από τα προηγούμενα μνημόνια όταν δεν είχαν υποστεί καμία περικοπή του μισθού τους.  Η «απένταξη» των «Τζέιμς Μποντ» των μυστικών υπηρεσιών από το σύστημα αξιολόγησης φέρεται να έλαβε χώρα ύστερα και από επιστολή που έστειλε προ μερικών ημερών στον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά η Ομοσπονδία Εργαζομένων Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΟΜΕ-ΕΥΠ) στην οποία υπήρχαν αναφορές για τις «ιδιαιτερότητες της υπηρεσίας», ενώ ζητούσε ένα ειδικό σύστημα αξιολόγησης για τους υπαλλήλους της ΕΥΠ. Στην τροπολογία λοιπόν που κατατέθηκε για το σύστημα αξιολόγησης μνημονεύεται (παράγραφος 6) ότι θα εκδοθεί νέο Προεδρικό Διάταγμα από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης το οποίο θα καθορίζει τέτοιου είδους διαδικασία μόνο για το προσωπικό της ΕΥΠ, «σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες της υπηρεσίας αυτής».

Την τελευταία πενταετία οι υπάλληλοι μυστικών υπηρεσιών τυχαίνουν ειδικής μεταχείρισης από τις κυβερνήσεις και εξαιρούνται από τα μέτρα λιτότητας…»
.


ΠΑΣΠΑΡΤΟΥ