Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

ΙΣΡΑΗΛ: ΠΩΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΤΟ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΚ ΤΟΥ ΜΗΔΕΝΟΣ


(ΜΕΡΟΣ 1ον)

Πρωταρχικός στόχος του Σιωνισμού ήταν η δημιουργία ενός εβραϊκού κράτους που θα συγκέντρωνε τους απανταχού Εβραίους ανά τη γη. Το πρόβλημα εντοπιζόταν στο γεγονός ότι πουθενά στον κόσμο οι Εβραίοι δεν υπήρχαν συγκεντρωμένοι έστω σαν κοιτίδα, οπότε θα έπρεπε να τη δημιουργήσουν εκ του μηδενός.


Ο στόχος άρχισε να παίρνει σάρκα και οστά το 1917 με την εξαγγελία του Μπάλφουρ (Υπουργού Εξωτερικών της Βρετανίας) προς τον ηγέτη της εβραϊκής κοινότητας της Μεγάλης Βρετανίας, Λόρδο Ρότσιλντ περί « δημιουργίας εβραϊκής εστίας στη Μέση Ανατολή», αποφεύγοντας σκόπιμα να.....
αναφέρει τη λέξη κράτος. Για να δημιουργηθεί τεχνητά ένα κράτος από το πουθενά οι Σιωνιστές χρειάζονταν οπωσδήποτε την διπλωματική υποστήριξη μιας υπερδύναμης, την οποία βρήκαν στο πρόσωπο της Βρετανικής. Άλλωστε εκείνη την εποχή η Παλαιστίνη βρισκόταν υπό την κατοχή τους.

Χιλιάδες Εβραίοι ενθαρρύνθηκαν τότε από την αλλαγή πολιτικής του Ηνωμένου Βασιλείου και μετανάστευσαν μαζικά προς τα εκεί, ενώ ταυτόχρονα εβραϊκές οργανώσεις αγόρασαν τεράστιες εκτάσεις γης εκτοπίζοντας τους παλαιστίνιους αγρότες. Αντίθετα με τη Σιωνιστική προπαγάνδα που διατυμπάνιζε πως «μια πατρίδα χωρίς λαό για ένα λαό χωρίς γη» , η Παλαιστίνη ήταν η πιο πυκνοκατοικημένη περιοχή της λεκάνης της Μεσογείου με αραβικό πληθυσμό που ζούσε στην περιοχή ήδη για 1000 χρόνια. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 1922 ο πληθυσμός της Παλαιστίνης αποτελούταν από 589.000 μουσουλμάνους, 71.000 χριστιανούς και μόλις 83.000 Εβραίους.

Στη συνέχεια η Βρετανία παραχώρησε σκανδαλώδη προνόμια στον εβραϊκό πληθυσμό έναντι του αραβικού. Σε πρώτη φάση οι Εβραίοι μποϊκοτάριζαν τα αραβικά προϊόντα και δεν απασχολούσαν Άραβες εργάτες. Οι Βρετανοί οργάνωσαν επίσης εβραϊκή πολιτοφυλακή με αστυνομικά καθήκοντα, η οποία χρησιμοποιήθηκε στην καταστολή αραβικών διαδηλώσεων με αιτήματα γη, δουλειά κ.α.

Την περίοδο 1936-39 οργανώθηκαν ειδικές στρατιωτικές ομάδες αποτελούμενες από βρετανούς στρατιώτες και μέλη της Haganah (Εβραίοι πολιτοφύλακες) που επιχειρούσαν επιδρομές σε αραβικά χωριά και ήταν πασίγνωστοι για την υπερβολική και άνευ διάκρισης χρήση βίας.

Πάντως ενδεικτικές της προσήλωσης του Σιωνισμού στη δημιουργία εβραϊκού κράτους αποτελούν οι δηλώσεις του Δαυίδ Μπεν Γκουριόν ,μετέπειτα πρωθυπουργού του Ισραήλ «Εάν μου έθεταν το δίλημμα , να σωθούν όλα τα παιδιά των Εβραίων της Γερμανίας μεταφερόμενα στη Βρετανία και να σωθούν τα μισά από αυτά, μεταφερόμενα όμως στο Ισραήλ, θα επέλεγα το δεύτερο».
(ακολουθεί 2ο μέρος)