Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Ο Μιχελάκης ομολογεί την ειδική τροπολογία - ρουσφέτι για την εκλογή Μπουτάρη

Δεν περνάει μέρα που να μην αποκαλυφθεί κάποιο οικονομικό και πολιτικό «μαγείρεμα» του μορφώματος της χουντικής πασοκικής νέο-«δημοκρατίας».


Έτσι, τροπολογία, που ήρθε με πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ και υπερψηφίστηκε λίγες ημέρες πριν κλείσει η Βουλή για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου, κατατέθηκε επί τούτω για τον Γιάννη Μπουτάρη, και να μην έχει κώλυμα εκλογιμότητας, επειδή δεν είχε παραιτηθεί εγκαίρως από την θέση του προέδρου του Φεστιβάλ Κινηματογράφου.

Να σημειωθεί ότι ο Μπουτάρης ενέπιπτε στα κωλύματα και ασυμβίβαστα του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ 87/τ.Α΄/07-06-2010) («Καλλικράτη»), όπου στο εδάφιο στ της παραγράφου 1 και την παράγραφο 8 του άρθρου 14, αναφερόταν ότι ο νυν δήμαρχος για να είναι υποψήφιος θα έπρεπε να μην είναι Πρόεδρος του Δ.Σ. του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης μέσα στο δεκαοκτάμηνο πριν από τη διενέργεια των δημοτικών εκλογών, ενώ παράλληλα μέχρι την παραίτησή του δεν μπορούσε να ασκεί τα καθήκοντα του δημάρχου.

Τα όποια προβλήματα ξεπεράστηκαν, βεβαίως-βεβαίως, με συνοπτικές διαδικασίες  και με την πάντα αγαστή συνεργασία ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, υπό την υπουργική αιγίδα του κ. Μιχελάκη. Την επιβεβαίωση - αποκάλυψη των… υποψιών περί «φωτογραφικής» τροποποίησης της τροπολογίας έκανε… εν τη ρύμη του λόγου(;) ο ίδιος ο πρώην υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, ο οποίος άφησε, μάλιστα, να εννοηθεί ότι… πιέστηκε από το (κακό) ΠΑΣΟΚ για το εν λόγω ευνοϊκό προεκλογικό ρουσφέτι. Και αυτός, ως (καλός) νεοδημοκράτης και υπάκουος υπουργός, έπραξε τα δέοντα.

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση για το αν «οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είναι πιο φιλολαϊκοί από της ΝΔ», απάντησε: «Δεν ήταν φιλολαϊκά ούτε εκείνα που απέτρεψαν προβάλλοντας βέτο, όπως ο νόμος που πρότεινα για τις δημοτικές εκλογές ή το «σπάσιμο» των πέντε μεγάλων νησιωτικών δήμων, ούτε εκείνα που απαιτούσαν, όπως η τροπολογία για τον κ. Μπουτάρη».

Δεν μας εκπλήσσει το ως άνω συμβάν. Τουναντίον, θα μας εξέπληττε αν δεν υπερψηφιζόταν αυτή η τροπολογία ώστε να επανεκλεγεί ο Μπουτάρης. Στην χώρα όπου ανθούν η φαιδρά πορτοκαλέα, τα πάσης φύσεως «μαγειρέματα», η διαφθορά και τα εξυπηρετικά θελήματα, μόνο Μπουτάρηδες και Μιχελάκηδες της αξίζουν.

Υ.Γ.:Ο μπαρμπα - Γιάννης οφείλει να πίνει το κρασάκι του στην υγειά του υπάκουου τέως υπουργού Μιχελάκη. Άλλωστε, ολόκληρο δήμαρχο τον έκανε…