Σάββατο 19 Ιουλίου 2014

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΩΞΗ: Όποιος υπογράφει «δήλωση μετανοίας», αφήνεται ελεύθερος


ΟΙ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ

Η εξέλιξη των πολιτικών διώξεων εναντίον της Χρυσής Αυγής γίνεται πλέον εντελώς απροκάλυπτα από το καθεστώς, που δεν τηρεί καν τα προσχήματα.
Έχει γίνει αντιληπτό από τους κυβερνώντες και τα επίορκα τσιράκια τους ότι ο Ελληνικός Λαός γνωρίζει τις πομπές τους και ότι οι εναπομείνασες μέρες της σκευωρίας συμπίπτουν με τις εναπομείνασες μέρες της χουντικής διακυβέρνησης. Λειτουργούν πλέον υπό καθεστώς πανικού και δεν φροντίζουν καν να καλύπτουν τα «ίχνη» τους, γενόμενοι ρεζίλι στο σύνολο του Ελληνικού Λαού.

Βλέποντας τα χθεσινά μόνο γεγονότα στην πολιτική σκευωρία εναντίον του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή, ο κάθε εχέφρων άνθρωπος συμπεραίνει ότι πρόκειται για μία καθαρά πολιτική δίωξη που δεν έχει καμία νομική υπόσταση. Αυτές τις ημέρες εξεταζόντουσαν τα αιτήματα αποφυλάκισης Συναγωνιστών Βουλευτών από την μία και η αντίστοιχη αίτηση αποφυλάκισης του Μπούκουρα.

Στους μεν Γερμενή και Ηλιόπουλο η απόφαση ήταν άμεση (εντός 24ώρου, γεγονός που αποδεικνύει ότι το αρμόδιο Συμβούλιο δεν μελέτησε καν τα υπομνήματά τους), ενώ στην περίπτωση του, διαγραφέντα από την Χρυσή Αυγή, Μπούκουρα οι εισαγγελείς πρότειναν την αποφυλάκισή του με την παροχή από μέρους του εγγυοδοσίας.

Μελετώντας κανείς την δικογραφία, πέρα από την τραγελαφικότητα της καταστάσεως, θα διαπιστώσει πως υπάρχουν πολύ περισσότερες αναφορές στον Μπούκουρα, παρά στους Συναγωνιστές Γερμενή και Ηλιόπουλο. Παρόλο αυτό το αδιαμφισβήτητο γεγονός, εντύπωση προκαλεί η διαφορά στάσης των εισαγγελέων. Βέβαια στους υποψιασμένους η διαφοροποίηση αυτή δεν έκανε καμία απολύτως εντύπωση γιατί τηρεί την «γραμμή» που είχαν δώσει οι ανακριτές στην περίπτωση Αλεξόπουλου, ότι όποιος υπογράφει δηλώσεις μετανοίας και γονατίζει ενώπιον του καθεστώτος της κλεπτοκρατίας, αφήνεται ελεύθερος.

Καθίσταται σαφές, λοιπόν, ότι αυτό που επιζητούν οι επίορκοι δικαστικοί είναι η υπογραφή «δηλώσεων μετανοίας». Ο Μπούκουρας και ο Αλεξόπουλος κατηγορήθηκαν, ομού με τους Βουλευτές της Χρυσής Αυγής, χωρίς ίχνος στοιχείων για την διάπραξη έστω και πλημμελήματος. Το γεγονός ότι ο Αλεξόπουλος αφέθηκε ελεύθερος άνευ όρων, ενώ ο Μπούκουρας προφυλακίστηκε αρχικώς ως Βουλευτής της Χρυσής Αυγής, ενώ υπάρχει πρόταση να αφεθεί ελεύθερος, τώρα που ανεξαρτητοποιήθηκε, αποδεικνύει ότι οι προφυλακισμένοι Βουλευτές της Χρυσής Αυγής, βρίσκονται στα Κελιά της Τιμής, επειδή αρνούνται να υπογράψουν τις «δηλώσεις μετανοίας» που απαιτεί το καθεστώς.

Τι σόι "εγκληματική οργάνωση" είναι αυτή που τα δήθεν "εγκλήματά" της παραγράφονται με μία δήλωση μετανοίας; Περί αυτού ακριβώς πρόκειται, αφού ο Μπούκουρας και ο Αλεξόπουλος αφήνονται ελεύθεροι μόνο και μόνο επειδή πλέον δεν βρίσκονται στην Χρυσή Αυγή. Οι υπόλοιποι βρίσκονται εντός φυλακής επειδή βρίσκονται στην Χρυσή Αυγή. Άρα η ειδοποιός διαφορά, το "έγκλημα" είναι η παρουσία σε ένα νόμιμο πολιτικό κόμμα, του οποίου η πολιτική είναι ειλικρινώς αντίθετη με τις μνημονιακές επιταγές.